NEWS

Zlatna kuna za životno djelo uručena Francu Palmi iz Valamara

francopalma
22.11.2018. 22:29; Učitavanja: 374; Početna / Gospodarstvo / Zlatna kuna za životno djelo uručena Francu Palmi iz Valamara

Zlatna kuna za Životno djelo uručena je Francu Palmi, jednom od najistaknutijih stručnjaka u hrvatskom turizmu koji je cijelu karijeru posvetio razvoju tog važnog sektora hrvatskog gospodarstva.

Franco Palma je rođen u Puli 1947. godine, a od 1969. godine diplomirani je ekonomist. Svoj poslovni put započeo je već godinu nakon diplome, kada je u HTP Rivieri Poreč radio kao referent za plan i analizu, da bi već 1971. postao šef istoimenoga odjela te na toj poziciji ostaje narednih sedam godina. Karijeru nastavlja kao pomoćnik generalnoga direktora u RO Rivieri Poreč, gdje tijekom četverogodišnjeg perioda napreduje preko zamjenika, do same pozicije generalnoga direktora. Potom, 1994. godine, dolazi na mjesto predsjednika Uprave društva Riviera Holding d.d. (odnosno Riviera Poreč d.d., Riviera Adria d.d. Poreč – današnji Valamar Riviera d.d.) i tamo ostaje sve do umirovljenja 2008.

Uz sve to, bio je čelna osoba u Predsjedništvu Hrvatske udruge hotelijera i restoratera te predsjednik Izvršnog odbora, Član Upravnog odbora HGK, predsjednik Istarske koordinacije za turizam pri HUP-u te član u brojnim turističkim vijećima, zajednicama i savjetima.

Tijekom čitave svoje karijere, na prvo je mjesto stavljao ono ključno – kvalitetu, te je aktivno regenerirao strategiju razvoja turizma. Njegova je ambicija uvijek stremila prema profitabilnosti i uzdizanju poslovanja na europsku razinu, a sve u svrhu finog brušenja kakvoće i, posljedično, povećanja prihoda, po čemu će se u ovoj grani djelatnosti zasigurno dugo pamtiti. O tome svjedoče i priznanja, poput Reda Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za izuzetne usluge u gospodarstvu, koju je zavrijedio 1997. godine.

(rex/foto HGK)

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S