NEWS

Obilježavanje Dana planeta Zemlja u OŠ Vladimira Nazora Vrsar

438888568_980420480753243_905342216681694687_n
25.04.2024. 19:21; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Obilježavanje Dana planeta Zemlja u OŠ Vladimira Nazora Vrsar
Svi su učenici i učitelji OŠ V. Nazora od prvoga do osmoga razreda sudjelovali u eko projektnom danu te provodili razne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja našega planeta, a time i zdravlja svih živih bića.
 
Učenici razredne nastave uputili su se u zaštićenu šumu Kontiju te pješačili od Kloštra do znanstveno-edukativnoga centra (ZEC) i putem su čistili okoliš. Najmlađi učenici bili su vrlo vrijedni i zaposleni te su se savršeno uklopili s mirnoćom i zelenilom šume. Šetnja u duljini od tri kilometra nije predstavljala problem ni najmanjima.
 
Tea Štifanić, savjetnica za posjetiteljske centre i EU fondove organizirala je i omogućila svakom razrednom uzrastu sudjelovanje u zanimljivim radionicama pod nazivom – Vrijednost i značaj ekosustava na području šume Kontija i Limskog zaljeva te su učenici kroz pokuse, promatranja i promišljanja uvidjeli bogatstvo i specifičnosti zaštićenih vrsta i samoga područja.
 
Učenici drugih i trećega razreda pješačili su u poslijepodnevnim satima do osmatračnice Mukaba te su prenoćili u srcu šume u predivnom i komfornom centru.
 
U šumskoj otvorenoj učionici, toga dana vrlo vjetrovitoj, četvrtaši su pratili radionicu Nutty Scientist prema međunarodno priznatom američkom programu te sudjelovali u atraktivnim pokusima.
Učenici petih razreda uređivali su okoliš škole te su ukrasili kamenjare i atrij škole cvijećem te obogatili školske nasade lavande.
 
Šestaši su uživali u predavanju g. Antona Prekalja pod nazivom Pličine gljiva.
 
Dio je sedmaša sudjelovao u akciji čišćenja Montrakera, a dio u sadnji stabla i ukrasnoga grmlja u dječjem parku u Vrsaru.
 
Učenici osmih razreda obnovili su izgled kamenjara u stražnjem dvorištu škole sukulentima i drugim cvjetnicama kamenjara.
 
Obilježavanje Dana planeta Zemlja, projektnog dana eko škole bilo je raznovrsno, dinamično zanimljivo i poučno za sve učenike naše škole.
 
 
Koordinatorica eko škole
Sanja Sabatti

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email