Kalendar događanja u Istri (izvor: www.istra.hr)

 • In nomine sancte… Castrum Pisinum 02.06.2023.- 02.06.2024.

  • Organizator: Muzej grada Pazina
  • Mjesto: Pazin
  • Lokacija/prostor: Plato ispred Kaštela

  Izložba na otvorenom

  Izložbom In nomine sancte… Castrum Pisinum obilježava se 1040 godina od prvog spomena pazinskog Kaštela! Informativnog je karaktera i predstavlja svojevrsni uvod u Kaštel za posjetitelje pružajući relevantne i zanimljive informacije o povijesti, arhitekturi i značaju Kaštela svim gostima grada Pazina.

  Kroz 15 panoa ispričana je priča o Kaštelu – kroz burna stoljeća, povijest, arhitekturu i zanimljivosti u i oko Kaštela i to kronološki, od 983. godine i njegova prvog spomena pa sve do sredine 20. stoljeća, kada postaje dom muzejskim ustanovama, što jest i danas.

  Osim povijesti i arhitekture, koje su temeljne sadržajne okosnice izložbe, za svaki je vremenski period i na svakom panou istaknuta i poneka zanimljivost iz povijesti, života, heraldike, umjetnosti, a koje su vezane uz Kaštel ili nadopunjuju već poznate priče i podatke.

  Uz kronološki prikaz povijesnih činjenica, izmjena, izgradnji i nadogradnji u kontekstu arhitekture Kaštela te važnosti i značaja u kontekstu prvenstveno Pazinske knežije (Pazinske grofovije), ali i drugih povijesnih trenutaka, izložba donosi i neke do sada manje poznate podatke i zanimljivosti, a obiluje fotografijama i reprodukcijama arhivske i muzejske građe.

  Osim građe Muzeja grada Pazina i arhivskog gradiva Državnog arhiva u Pazinu, za potrebe istraživanja i izložbe korištena je građa iz Apostolskog arhiva u Vatikanu, Arhiva Republike Slovenije, Biskupijskog arhiva u Poreču, Hrvatskog državnog arhiva, Državnog arhiva u Rijeci, Nacionalne knjižnice iz Beča te Pomorskog muzeja Sergej Mašera iz Pirana.

  »» Pazinski kaštel


  ×
 • Naši: Nostri 26.10.2023.- 30.04.2024. Mjesto: Pula-Pola

  Izložba o povijesti pulskog nogometa

  VIŠE

  Naši: Nostri 26.10.2023.- 30.04.2024.

  • Organizator: Povijesni i pomorski muzej Istre - Museo storico e navale dell’Istria
  • Mjesto: Pula-Pola
  • Lokacija/prostor: Kaštel/PPMI
  • Info telefon/fax: +385 52 211 566
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.ppmi.hr

  Izložba o povijesti pulskog nogometa

  Otvoreno: 09:00 – 17:00

  Izložba posvećena razvitku pulskog nogometa prikazana je kroz aktivnosti raznih nogometnih klubova koji su u gradu djelovali kroz godine, uz podatke o mjestu gdje su djelovali, uspjesima i drugim tehničkim obilježjima. Centra za posjetitelje Noordung, u kojem se izložba nalazi, ispunjen je nogometnim rekvizitima, a sinteza pulske nogometne povijesti obuhvaća stoljeća i pol ovoga sporta koji čini neizostavni dio gradske memorije.

  ×
 • Mreža motovunskih susreta 30.11.2023.- 30.04.2024.

  • Organizator: Muzej grada Pazina
  • Mjesto: Pazin
  • Lokacija/prostor: Muzej Grada Pazina
  • Adresa: www.muzej-pazin.hr
  • Info telefon/fax: +385 52 625040
  • Kontakt email: [email protected]

  Izložba Mreža motovunskih susreta nastala je kao rezultat međumuzejske suradnje Muzeja grada Pazina, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke i Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba. Premijerno je otvorena 12. rujna 2023. godine u MMSU u Rijeci ako rezultat kustoske koncepcije Branke Benčić, ravnateljice i kustosice MMSU, u suradnji s Ivom Kelentrić (MMSU), Majom Zidarić Pilat (MGP) i Jasnom Jakšić (MSU), a 30. studenog 2023. godine u 18,00 sati bit će otvorena u Muzeju grada Pazina u kojem se, kao slijedniku Likovne galerije – jednog od suorganizatora Susreta, građa Susreta baštini i čuva.

  Motovunski likovni susreti, organizirani kao međunarodni susreti vizualnih umjetnika, višegodišnja su tematska manifestacija koja se između 1972. i 1984. godine održavala u Motovunu, u Istri. U tom je razdoblju realizirano 11 likovnih susreta umjetnika različitih poetika, generacija i provenijencija: 1972. Pejzaž; 1973. Akt; 1974. Projekt urbane intervencije; 1976. Identitet; 1977. Novi pejzaž, fotografija i polaroid; 1978. Serigrafija; 1979. Transformacije papira; 1980. Mladi 80 (Nova slika); 1981. Nova skulptura; 1983. Na papiru i 1984. Postmoderna arhitektura i motovunsko arhitektonsko naslijeđe, a sudjelovalo je preko 120 umjetnika uglavnom iz SFRJ i Italije, te međunarodnih umjetnika. Susrete su suorganizirali Galleria del Cavallino iz Venecije i Etnografski muzej iz Pazina, te Galerija suvremene umjetnosti (danas MSU) iz Zagreba, koja se projektu priključuje 1976. godine.

  Povezujući lokalne umjetnike s mladim i renomiranim, hrvatskim i međunarodnim umjetnicima, u Motovunskim susretima tijekom godina sudjelovali su: Marina Abramović, Claudio Ambrosini, Bojan Bem, Zvjezdana Fio, Tomislav Gotovac, Sanja Iveković, Nina Ivančić, Jagoda Kaloper, Ivan Kožarić, Živa Kraus, Jusuf Hadžifejzović, Julija Lozzi, Dalibor Martinis, Zdravko Milić, Dora Maurer, François Morellet, Michele Sambin, Duba Sambolec, Mauro Stipanov, Mladen Stilinović, Ulay, Goran Trbuljak, Luigi Viola i drugi.

  Pogled na Motovunske susrete danas se oblikuje putem međumuzejske i međunarodne suradnje, okupljajući umjetnike i umjetničke radove, institucije, zbirke i kustose. Predstavlja rad na umrežavanju i zajedničkom radu, kao i interes za povijest izložbi i povijest institucija. Motovunski susreti dio su umjetničkog i institucionalnog pamćenja prostora Istre i Hrvatske u kontekstu razvoja suvremene umjetnosti i međunarodnih mreža umjetnika i institucija u SFRJ u drugoj polovini 20. stoljeća. Motovunski susreti otvorili su nove mogućnosti suradnje talijanskih i jugoslavenskih umjetnika, internacionalizaciju umjetničkog prostora, interes za suvremene umjetničke prakse i recentna zbivanja u umjetnosti, prostor za susrete, razmjenu ideja i zajednički rad, kao prostor novih mogućnosti za novu generaciju umjetnika i kustosa.
  (preuzeto s www.mmsu.hr)

  Izložba je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Istarske županije – Regione Istriana, Grada Pazina, Turističke zajednice središnje istre i Muzeja grada Pazina.

  ×
 • Ča delamo kad niš ne delamo 07.12.2023.- 30.11.2024. Mjesto: Pazin

  Izložba o slobodnom vremenu istarske svakodnevice

  VIŠE

  Ča delamo kad niš ne delamo 07.12.2023.- 30.11.2024.

  • Organizator: Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell\'Istria
  • Mjesto: Pazin
  • Lokacija/prostor: Pazinski kaštel
  • Info telefon/fax: +385 52 625040
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.emi.hr

  Izložba o slobodnom vremenu istarske svakodnevice

  Izložba u Etnografskom muzeju Istre/Museo etnografico dell\'Istria tematizira slobodno vrijeme od prve polovice 20. stoljeća do danas u istarskoj svakodnevici.

  Imamo li uopće slobodnog vremena, je li ono zaista „slobodno“, koje su razlike u poimanju i provođenju slobodnog vremena u ruralnim i gradskim sredinama, kakvo je žensko i muško viđenje ove teme, kako su na njega utjecala društvena uređenja, industrijski razvoj, stvaranje potrošačkog društva te kako ga mladi danas upotpunjuju neka su od pitanja kojima se bavi ova izložba. Radeći na izložbi autorice su osvijestile širinu ove teme te izdvojile najupečatljivije aspekte koji su se istaknuli tijekom istraživanja (primjerice kino, „slobodne“ nedjelje, sport i rekreacija, ferije, hobiji…)

  Uz stručnu literaturu, dokumentaciju i fotografsku građu posebnu važnost za izložbu imaju terenska istraživanja, odnosno priče dobivene od brojnih sugovornika.

  Autorice izložbe: Mirjana Margetić i Nikolina Rusac
  Oblikovanje postava: Tina Erman Popović

   

  ×
 • Koncerti u klubu Kotač 25.01.2024.- 27.04.2024. Mjesto: Pula-Pola

  Nema kratkog opisa

  VIŠE

  Koncerti u klubu Kotač 25.01.2024.- 27.04.2024.

  • Organizator: Klub Kotač
  • Mjesto: Pula-Pola
  • Lokacija/prostor: Klub Kotač, Rojc
  • Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 3
  • Kontakt email: [email protected]

  25/01/2024
  On the tour: Di’Aul + Razor, Klub Kotač, 21 h

  26/01/2024
  Stomping Grounds Green, Klub Kotač, 22 h

  27/01/2024
  Night Fishing, Klub Kotač, 22.30 h

  20/04/2024
  Midnight Run, Klub Kotač, 22 h

  23/04/2024
  Ozric Tentacles, Klub Kotač, 20 h

  27/04/2024
  Live Electronic Orchestra, Klub Kotač, 22 h

  ×
 • Izložba: Zaboravljene priče 26.01.2024.- 07.04.2024.

  10:00 - 19:00
  • Organizator: Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d\'arte contemporanea dell\'Istria
  • Mjesto: Pula-Pola
  • Lokacija/prostor: Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d\'arte contemporanea dell\'Istria
  • Adresa: Sv. Ivana - S. Giovanni 1, Pula
  • Info telefon/fax: + 385 52 351 541
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.msu-istre.hr

  Otvoreno: 10:00 - 19:00, zatvoreno ponedjeljkom i blagdanima
  U Noći Muzeja 26. 01. otvoreno od 18.00 do 01.00 sat

  O IZLOŽBI:
  Zdenko Bašić cijenjeni je umjetnik jedinstvenog izričaja, ilustrator, animator, pisac i umjetnički direktor festivala zaboravljenih priča i narodnih predaja „Perunfest“. Poznat po svojem jedinstvenom, fantazmagoričnom, a istodobno senzibilnom izričaju, okušao se u mnogim žanrovima i ilustracijama za koja je dobio važna domaća i međunarodna priznanja. No svoj autorski vrhunac daje u knjigama u kojima spaja predaju, priče i svoje začudno likovno umijeće – takve su njegova sada već kultne knjige Sjeverozapadni vjetar i Mjesečeve sjene, koje su poslužile kao polazište za animirane filmove, TV-seriju i kazališnu predstavu, a odnedavna im se pridružila i Čarobna Istra – skrivene tajne istarskih gradina, knjiga u izdanju Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije – Regione Istriana. Upravo su radovi za te autorske projekte, uz posve nove i neobjavljene radove, okosnica važne i velike, prekrasne, začudne i posve originalne izložbe Zaboravljene priče – Storie dimenticate.

  Bašić je od djetinjstva obilježen pričama svojih baka, što je postavilo temelje za ozbiljan, duboko proživljen, vizualno razigran pristup mitologiji i baštini. Njegov interes za narodnu predaju neumoran je, a usto uvijek svjež i originalan, dok je njegova estetika, iako nadahnuta raznim utjecajima, jedinstvena i prepoznatljiva – njegov je stil nemoguće imitirati jer je autentičan, pomno promišljen i duboko osoban.
  Mogu reći da je mitologija postala dio mog unutarnjeg svijeta, a možda sam samo svoj unutarnji svijet uspio jasnije vidjeti i prepoznati kroz kodove te priče. Mogu reći da element svih tih simbola i kodova prepoznajem u svemu što profesionalno radim, ali i vrlo često onoga što doživljavam privatno. U svijetu oko sebe, ali i u svom unutarnjem svijetu. I tu su ta \'čuda\' koje se dešavaju, ne samo na papiru, u riječima i slikama, nego katkada i u stvarnosti. U tišini mraka ili u širini neba kada se sunce diže iznad horizonta u zimsko jutro.

  Umjetnik i istraživač transmedije priredio je u autorskom postavu izložbe pravu stvaralačku gozbu, predstavljajući razne medije, tehnike i pristupe narativnim elementima s kojima radi: osim ilustracija iz autorskih knjiga Sjeverozapadni vjetar, Mjesečeve sjena i Čarobna Istra, vidjet ćemo prvi put i nove radove za prošireno izdanje knjige o Istri, te neobjavljene radove iz ciklusa Starohrvatska mitologija i Zaboravljeni dnevnik, ali i animirane i dokumentarne filmove te instalacije i lutke kojima gradi svoja multimedijska djela.

  O AUTORU:
  Zdenko Bašić cijenjeni je i svestrani umjetnik jedinstvenog izričaja. Rođen 1980. u Zagrebu, diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti uz priznanje za najboljeg diplomanta. Za svoje je ilustracije i animirane filmove dobio brojne nagrade i priznanja, od međunarodnih festivala do Porina, nagrade Grigor Vitez i čak triput uglednog Kiklopa: za Priču o čokoladi (2006.), Sjeverozapadni vjetar (2012.) i Mjesečeve sjene (2013.). Upisan na Časnu listu IBBY-ja (International Board on Books for Young People Honour List), svoju je izvrsnost potvrdio i na međunarodnom tržištu, brojnim izložbama i ilustracijama, među ostalim i hvaljenim slikovnicama The Faithful Ghost (Oxford University Press) i Alisa u zemlji čudesa (na hrvatskom u izdanju Planetopije).
  U njegovom se radu mogu iščitati utjecaji Tolkiena, Petera Jacksona, gotske tipografije, steampunk estetike, no on pronalazi svoj jedinstveni i prepoznatljiv stil koji je nemoguće imitirati jer je autentičan, duboko promišljen i osoban. Upravo zato, Bašićev je izričaj vjerojatno najsnažniji u autorskim radovima, a njegova prva autorska knjiga Sjeverozapadni vjetar, koja je nadahnula brojne izložbe i poslužila kao predložak za TV-seriju, postao je svojevrsni klasik i uzor je svima onima koji traže svoj put u umjetnosti. Bašić je od djetinjstva obilježen pričama svojih baka, što je postavilo temelje za ozbiljan, duboko proživljen, vizualno razigran pristup mitologiji i baštini. Od 2017. u suradnji s Muzejem Turopolja kao umjetnički direktor oblikuje “Perunfest”, festival zaboravljenih narodnih priča i predaja koji okuplja brojne umjetnike, performere, stručnjake i sve brojniju publiku. Trenutno radi na novom, proširenom izdanju knjige Čarobna Istra – skrivene tajne istarskih gradina i piše i ilustrira novu autorsku knjigu o starohrvatskoj kozmologiji.

  O PROJEKTU:
  Izložba Zaboravljene priče - Storie dimenticate nastala u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre - Museo d’arte contemporanea dell’Istria i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije - Regione Istriana, realizirana je uz financijsku potporu Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pule - Pole, Turističke zajednice Grada Pule i TAKE IT SLOW projekta sufinanciranog putem Programa prekogranične suradnje INTERREG VA Italija - Hrvatska 2014. - 2020.

   

  ×
 • Selo gori, a baba se češlja 10.02.2024.- 30.04.2024. Mjesto: Pula-Pola

  Izložba Raoula Marinija

  VIŠE

  Selo gori, a baba se češlja 10.02.2024.- 30.04.2024.

  • Organizator: Scandal Express & TZ Pula
  • Mjesto: Pula-Pola
  • Lokacija/prostor: Scandal Express
  • Info telefon/fax: +385 92 188 41 18
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.pulainfo.hr

  Izložba Raoula Marinija

  U subotu 10. veljače 2024. godine, u 20 sati u Skandal Expressu se otvara izložba “Selo gori, a baba se češlja” svestranog pulskog umjetnika mlađe generacije Raoula Marinija.

  Dok se naočigled raspadaju kulturne i društvene vrijednosti 20. stoljeća kada su underground art, uradi sam princip i lijevi aktivizam nastajali, možda je važnije no ikada biti punk umjetnik u onom smislu u kojem ga je McLaren nazvao stavom nevezanim za ikonografiju, čistim kreativnim potencijalom u destrukciji. Upravo je takva Marinijeva umjetnost u svim njenim segmentima, autentična, hrabra, s pozivom na buđenje i akciju. Sam naziv izložbe “Selo gori, a baba se češlja” preuzet u formi poslovice, ali kao doslovni citat naziva istoimene serije, ukazuje na atmosferu i poruku Raoulove izložbe, ali i njegov interes za lokalno i ruralno u odnosu na globalno i suvremeno u kontekstu običaja, vrijednosti i kulture u cjelini. Također, naziv izložbe se može čitati i kao pogled na sveopću inertnost građana i zajednice, izostanak djelovanja i bunta dok se u Puli i svijetu događanju ekološke krize, pljačke javnog dobra, izdaja vrijednosti, ali i manje važne sitnice poput zabrane toplesa na plažama.

  Marinijev široki svjetonazor i različita područja interesa neminovno su oblikovani talijanskim korijenima i studijem na likovnim akademijama u Urbinu i Veneciji, kao i istarskom kulturom te lokalnom zajednicom u kojoj radi i djeluje. Nekoliko je godina predavao likovnu kulturu u talijanskoj Osnovno školi Giuseppina Martinuzzi u Puli, a danas se osim mnogih grafičkih tehnika u kojima se umjetnički izražava bavi i izradom scenografija za filmove.

  Marini je za svoju najnoviju izložbu odabrao upravo Skandal Express, jedno od najdugovječnijih alternativnih okupljališta pulske kulturne scene što odražava njegovu težnju da svaku svoju umjetničku akciju pretvori u društveni happening na kojem će se posjetitelji osjećati gotovo kao članovi obitelji ili suučesnici u promjeni i buđenju koje Raoul zagovara. Izložba “Selo gori, a baba se češlja” obuhvaća grafike nastale u razdoblju od 2017. godine do danas te su kao svojevrsni site-specific odabrani upravo radovi manjeg formata kako bi se uklopili u negalerijski prostor Skandala Express. Umjetnik će na otvorenju izložbe tehnikom plošnog tiska uživo za posjetitelje tiskati radove. Izložba Raoula Marinija druga je po redu u novom izložbenom ciklusu koji će se periodično održavati u Skandal Expressu u želji da se osnaži lokalna kulturno-umjetnička scena.  ×
 • Umag Trophy 07.03.2024.- 21.04.2024. Mjesto: Umag-Umago

  Međunarodni nogometni turnir

  VIŠE

  Umag Trophy 07.03.2024.- 21.04.2024.

  Međunarodni nogometni turnir

  Tradicionalni međunarodni nogometni turniri za mlade uzraste od U8. do U14. godina

  Program:

  07.-10.03.2024. Umag-Umago, Stella Maris Umag Trophy Međunarodni nogometni turnir U12
  14.-16.03.2024. Umag-Umago, Stella Maris Umag Trophy Međunarodni nogometni turnir U8/U9
  21.-24.3.2024. Umag-Umago, Stella Maris Umag Trophy Međunarodni nogometni turnir U10/U11
  18.-21.4.2024. Umag-Umago, Stella Maris Umag Trophy Međunarodni nogometni turnir U13/U14

  ×
 • Izložba: Skulpture i projekti 16.03.2024.- 06.04.2024.

  • Organizator: Gradska galerija Labin
  • Mjesto: Labin
  • Lokacija/prostor: Gradska galerija
  • Adresa: Ulica 1. maja 5
  • Info telefon/fax: +385 52 852123
  • Kontakt email: [email protected]

  Dušan Džamonja

  Radno vrijeme Gradske galerije Labin:

  uto - pet 10:00 - 14:00
  najavom na e-adresu [email protected]

  pet 22.03. 16:00 - 19:30
  sub 06.04. 10:00-14:00

  Gradska galerija Labin otvara svoja vrata 16. ožujka izložbom jednog od najvećih nacionalnih kipara Dušana Džamonje naziva Skulpture i projekti kojom započinje izložbeni program 25. obljetnice djelovanja ove galerijske ustanove Četvrt stoljeća Gradske galerije Labin. Otvorenje je zakazano u 19 sati uz stručno predstavljanje kustosa i autora izložbe Fedora Džamonje i Branka Franceschija. Glazbena jazz podloga Roberta Mikuljana (truba) i Saše Zorkića (gitara) pratit će ostatak večeri.

  O IZLOŽBI

  Hrvatska enciklopedija za Dušana Džamonju navodi: “sklon radikalnim tehničkim i formalnim eksperimentima, sjedinio je organski i neorganski svijet oblika i kiparskih materijala, tradicionalnih i novih, ostvarivši jedan od najzapaženijih kiparskih opusa hrvatskog i jugoslavenskoga visokoga modernizma.” Izložba Skulpture i projekti u koautorstvu Fedora Džamonje, umjetnikova sina, i Branka Franceschija, povjesničara umjetnosti i kustosa, premijerno je izložena 2018. godine u beogradskoj galeriji Arte te se upravo u prostoru labinske Gradske galerije prikazuje po prvi puta u Hrvatskoj. Izložba sintetizira jedno poglavlje Džamonjine karijere u kojem ostvaruje prijelaz iz skulpture u arhitekturu, ali i arhitektonska načela oblikovanja uvodi u skulpturu stvarajući rastvoren volumen geometriziranih formi. Skulpture, modeli i izvedeni arhitektonski projekti bit će prezentirani in situ i posredno fotografijama u autorstvu Fedora Džamonje. 

  Kustos i koautor izložbe Branko Franceschi u predgovoru digitalnog kataloga izložbe piše: "Izložene skulpture, fotografije skulptura, modela i izvedene arhitekture koje je snimio umjetnikov sin i suradnik Fedor Džamonja, demonstriraju organički razvoj Džamonjinih skulpturalnih formi u područje arhitektonskog oblikovanja. Uvjerljivost i spontanost procesa u najvećoj je mjeri vidljiva po širokom zahvatu aplikacije skulpturalnih rješenja što obuhvaća projektirane funkcije građevina u rasponu od privatne vile, preko skladišnih i aerodromskih terminala, poslovnih zgrada i hotela do religijskog centra. Najbolji primjer transfera skulpturalne forme u arhitekturu je svakako 2001. projektiran, a 2015. godine otvoren Islamski religiozni i kulturni centar sa džamijom u Rijeci. Džamija, kao središnji i formom najmarkantniji dio kompleksa, izvedena je po skulpturama iz ALP serije kojima se Džamonja intenzivno bavio od sredine sedamdesetih do kraja osamdesetih godina. Riječ je o varijaciji prepoznatljivog Džamonjinog motiva fasetirane sfere, izvedene od guste mreže čavala spojenih glavama koji oblikuju i ujedno artikuliraju plašt kugle."

  Popratni program održava se besplatnim stručnim vodstvima za građanstvo u terminima: 22.03. u 18:00 sati i 06.04. u 11:00 sati.

   

  ×
 • Izložba: 7. bijenale slikarstva u Poreču 22.03.2024.- 13.04.2024.

  10:00-12:00 I 18:00-20:00
  • Organizator: POU Poreč
  • Mjesto: Poreč-Parenzo
  • Lokacija/prostor: Istarska sabornica, Matka Laginje 6
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.poup.hr

  Bijenale slikarstva, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika, nacionalna je likovna manifestacija posvećena bilježenju scene i pomaka u mediju slikarstva, pokrenuta s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatskog slikarstva i sučeljavanja s aktualnim europskim slikarskim praksama.

  Hrvatska selekcija predstavlja širok presjek generacija koje aktivno oblikuju slikarsku scenu, od najstarijih, članova HAZU-a, do najmlađih, koji stvaraju nove impulse ulaska na tu scenu, s ciljem bilježenja aktualne dvogodišnje produkcije.

  Izložba u Poreču predstavlja izbor od 20-ak umjetničkih djela najistaknutijih autorica i autora koji su izlagali u sklopu glavne selekcije u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu.

  Odabrani umjetnici: Biserka Baretić, Mirela Blažević, Natalia Borčić Peuc, Leonardo Budimlić Majnarić, Jadranka Fatur, Ariana Herceg, Anita Kos, Luka Kušević, Mirna Kutleša, Monika Meglić, Mia Matijević Akrap, Marina Mesar (OKO), John Miličić, Pavle Pavlović, Mihaela Rašica, Domagoj Rogina, Mario Romoda, Stjepan Šandrk, Mohamad David Shreim, Robert Šimrak, Bojan Šumonja, Josip Tirić,  Marko Zeman

  Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. 

  Ulaz je slobodan!

  radno vrijeme galerije: svakim danom od 10-12 i 18–20
  nedjeljom i državnim blagdanima zatvoreno

  ×
 • Tragovi ravnice 23.03.2024.- 14.04.2024. Mjesto: Rovinj-Rovigno

  Izložba fotografija

  VIŠE

  Tragovi ravnice 23.03.2024.- 14.04.2024.

  • Organizator: Centar vizualnih umjetnosti „Batana“ Rovinj / Centro arti visive „Batana“ Rovigno
  • Mjesto: Rovinj-Rovigno
  • Lokacija/prostor: Trg brodogradilišta 2
  • Kontakt email: [email protected]
  • Web: www.cvu-batana.com

  Izložba fotografija

  Silvija Butković je članica CVU Batana, a samostalna izložba je rezultat natječaja 12. Smotre Rovinjske fotografije (2022), na kojem je autorica osvojila prvu nagradu, a samim tim i pravo na samostalnu izložbu u Photo Art Gallery Batana. Izložba "Tragovi ravnice", kojom se autorica predstavlja rovinjskoj publici, prikazuje povezanost krajolika i sveprisutnih plemenitih konja "Ðakovačke ergele" iz Ðakova, odakle nam autorica dolazi.

  ×
 • Dani avanture i adrenalina 28.03.2024.- 07.04.2024.

  Outdoor & gourmet

  Promotivna akcija na outdoor sadržaje, gastro ponudu i smještaj na području Barbana.
  Više detalja na: tz-barban.hr

  ×
Stranica 1 od 30 ...