NEWS

Potvrđena sredstva Ministarstva turizma i sporta namijenjena obnovi sportske infrastrukture i nove sadržaje u SRC „Veli Jože“

2
24.04.2024. 12:50; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Potvrđena sredstva Ministarstva turizma i sporta namijenjena obnovi sportske infrastrukture i nove sadržaje u SRC „Veli Jože“

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je danas u Zagrebu ugovor s Ministarstvom turizma i sporta za projekt obnove sportske infrastrukture i sadržaja SRC Veli Jože. Za ovaj projekt Grada Poreča-Parenzo i partnera, Sportske zajednice Grada Poreča ostvareno je sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta za što su danas dodijeljena sredstva u iznosu od 142.704 eura.

U sklopu projektnog prijedloga, Grad Poreč-Parenzo i Sportska zajednica predložili su niz ulaganja s ciljem unaprjeđenja infrastrukture dvorane SRC„Veli Jože“. Među ključnim zahvatima su adaptacija svlačionica, zamjena rasvjete, adaptacija kabineta, te prenamjena spremišta u klupski prostor za manje klubove u sklopu velike dvorane. Također, planira se nabava viseće kuglane za osobe s invaliditetom. Adaptacijom i opremanjem navedene sportske infrastrukture očekuju se značajne uštede na potrošnji energije (od preko 80 posto u glavnoj dvorani i preko 50 posto na boćalištu), kao i povećanje iskoristivosti same dvorane, te poboljšanje kvalitete usluga za korisnike.

Dvorana SRC „Veli Jože“ pokraj Osnovne škole Poreč izgrađena je 1978. godine i mjesto je na kojem su mnoge generacije osnovnoškolaca i srednjoškolaca provodile, i dan danas redovito provode nastavu iz tjelesnog, kao i mnogi sportski klubovi koji ovdje odrađuju svoje treninge i natjecanja.

Uz uređenje vanjskih školskih košarkaških i rukometnih igrališta u kompleksu SRC Veli Jože koje je upravo u tijeku i koje će dobiti novu podlogu i infrastrukturu do kraja mjeseca, adaptacija dvorane bit će još jedno ulaganje u sportsku infrastrukturu, koje će pružiti djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, uz već na ovom SRC-u prisutne postojeće teniske terene, teretanu za osobe s invaliditetom, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu.

Grad Poreč

Odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta za obnovu sportske infrastrukture i nove sadržaje u SRC „Veli Jože“

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email