Pitanja i inicijative gradskog vjećnika Maurizia Zennara na sjednici Gradskog vijeća od 30. studenog

zennaro-17
01.12.2017. 08:34; Učitavanja: 294; Početna / Politika / Pitanja i inicijative gradskog vjećnika Maurizia Zennara na sjednici Gradskog vijeća od 30. studenog

Prenosimo pitanja i prijedloge gradsko vijećnika Maurizia Zennara sa 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo:

1. Prijedlog za gradonačelnika, g. L.Pršurić 

Odlukom gradonačelnika osnovano je i imenovano Povjerenstvo za praćenje i ostvarenje projekta OŠ Finida. Predlažem da  se polje djelovanja novooformljenog  Povjerenstva proširi i na OŠ Poreč ili da se oformi  posebno Povjerenstvo za OŠ Poreč.

Obrazloženje:

Osnovna škola Poreč izgrađena je prije 40 godina. Usprkos trudu odgovornih osoba i osnivača ustanove, dotrajalost škole (unutrašnja i vanjska) je evidentna. Sa školskom godinom 2017./2018. konačno ćemo zadovoljiti uvjete  školovanja u jednoj smjeni, imati ćemo dvije škole. Zbog potrebe omogućavanja jednakih uvjeta školovanja svim učenicima, osim što moramo brinuti o praćenje i ostvarenje projekta OŠ Finida, moramo već sada misliti i djelovati kako bi i učenicima ,, stare” OŠ Poreč osigurali bolje uvjete od sadašnjih.

Kao prvi korak predlažem da se krene u pripremu natječajne dokumentacije za natječaj koji će Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja objaviti u sijećnju 2018.g.. Ministarstvo raspolaže sa 380 mil kuna za poboljšanje energetske učinkovitosti za zgrade u javnom sektoru i bila bi prava šteta ne prijaviti se na natječaj.

Kao drugi korak predlažem da se drugi sastanak Povjerenstva za praćenje i ostvarenje projekta OŠ Finida održi u ,, staru” OŠ Poreč kako bi se i ostali članovi Povjerenstva uvjerili u realne potrebe ove školske ustanove.

  1. Pitanje za gradonačelnika, g. L.Pršurić                                            

Prilikom inauguracije kipa Majke Terezije, kao posebni izaslanik predsjednika  Sabora RH,   bila je prisutna i saborska zastupnica za albansku nacionalnu manjinu gospođa Ermina Lekaj Prljaskaj. Drugi dan nakon svečanoj inauguraciji zastupnica je javno negodovala zbog  potpune marginalizacije na svečanom skupu.

Pošto ste kao gradonačelnik Grada sudjelovao na svečanoj inauguraciji zanima me Vaše mišljenje? Smatrate li da je posebni izaslanik predsjednika  Sabora RH, gospođa Ermina Lekaj Prljaskaj, dobila potrebnu protokolarnu pažnju i važnost i tko je bio odgovoran za protokol?   

  1. Prijedlog/ Inicijativa  

U više se navrata u ovom Vijeću predlagalo i raspravljalo o valorizaciji našeg jedinstvenog i još uvijek  neiskorištenog brenda, o valorizaciji ,,La mula de Parenzo”. Čak su bila i osigurana proračunska sredstva za izradu skulpture, ali do danas se nije desilo ništa.

Obnavljam inicijativu prethodnih predlagača te, u koliko prihvaćate inicijativu, bi bilo pohvalno i poželjno da se i realizira onom istom brzinom kao što je realizirano postavljanje kipa Majke Terezije.        

 

Print Friendly, PDF & Email