NEWS
valfresco

Uređenje općinskog trga jedan od važnijih projekata Općine Vižinada (video)

30.11.2017. 20:31; Učitavanja: 228; Početna / Novosti / Okolne općine / Uređenje općinskog trga jedan od važnijih projekata Općine Vižinada (video)
vizinada

Uz obnovu i uređenje kuće Maraston, u Vižinadi intenzivno nastavljaju s novim planovima i projektima. Jedan od značajnijih vezan je uz rekonstrukciju općinskog trga za koji već postoji idejno rješenje.

Sam projekt uređenja Tga započeo je još 2014. godine, nakon što su predloženo rješenje, uz određene izmjene, usvojili i gradski vijećnici. Želja je postojeće stanje, koje sad više izgleda kao parkiralište, nego kao glavni općinski Trg, pretvoriti u sadržajan i lijepo uređen prostor, prilagođen za društvena okupljenja.

Općina aktivno surađuje s Konzervatorskim odjelom Istarske županije u interesu pronalaska kvalitetnog rješenja za očuvanje povijesne baštine. Trenutno se traže načini financiranja izrade projektne dokumentacije.

Nakon toga u planu je projekt kandidirati na neki od natječaja EU fondova. Uz uređenje Trga, “na čekanju” je još nekoliko značajnih općinskih projekata. Više doznajte u prilogu TV Istre:

 

TV Istra

Print Friendly, PDF & Email