NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
11.09.2017. 11:50; Učitavanja: 117; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

14.-16.9.2017. u 18h   ///   KAKO JE GRU POSTAO DOBAR – SINK IZVORNO IME: Despicable Me 3
REDATELJ: Pierre Coffin, Kyle Balda 
ŽANR: Animirani, komedija, avantura
ULOGE: Rene Bitorajac, Zoran Pribičević, Hana Hegedušić, Dražen Bratulić
TRAJANJE FILMA: 90 minuta 
SADRŽAJ FILMA: Nove avanture Grua i njegovih malaca, izazvane su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell. Jedan od kreatora “South Parka”, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina. Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

14.-16.9.2017. u 20h   ///   ČUVAJ ME S LEĐA – KAT15
IZVORNO IME: The Hitmans Bodyguard
REDATELJ: Patrick Hughes 
ŽANR: akcija, komedija
ULOGE: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Gary Oldman
TRAJANJE FILMA: 118 minuta 
SADRŽAJ FILMA: Jackson je najtraženiji plaćeni ubojica na svijetu, a vrhunski agent (Reynolds) ima zadatak štititi ga. Ništa naravno ne krene po planu. Jackson je naime njegov zakleti neprijatelj. Njih dvojica godinama su se gledali preko nišana, a sada moraju biti nerazdvojni. Kad se spoje, započinje nevjerojatna jurnjava automobilima, bizarne brodske eskapade i susret s nemilosrdnim krvožednim istočnoeuropskim diktatorom (Oldman).

LIKOVNA DJELATNOST

Galerija Zuccato

U galeriji Zuccato otvorena je izložba ŽIVKA GROZDANIĆA GERE.  

Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i Pučko otvoreno učilište Poreč.

Izložba ŽIVKA GROZDANIĆA GERE ostaje otvorena do 23. rujna 2017., a radno vrijeme Galerije Zuccato je 10:00 – 12:00 i 19:00 – 22:00 sata, svakim radnim danom osim nedjelje i praznika.

Mala galerija 

U ponedjeljak, 11. rujna 2017. s početkom u 20 sati, u Maloj galeriji Poreč održat će se otvaranje međunarodne izložbe Oltremare. Na izložbi izlažu Amina Konate Visintin, Andrea Valleri, Sofia Valeri i Ilias Valaris.

Izložba će biti otvorena do 19. rujna 2017. godine

OBRAZOVNA DJELATNOST:

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da započinju upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Računovostveno – knjigovodstveni referent, dadilja, njegovatelj, maslinar, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Za informacije i prijave javite se na broj telefona 887-216 ili na mail [email protected].

Više na web stranicama www.poup.hr.


Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje dodatni termin za upis djece na pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Samostalno otkrivanje svijeta glazbe i zbližavanje s glazbenom umjetnošću različitim aktivnostima od izrazite je važnosti u početnom učenju i poučavanju glazbe.

Poznat je utjecaj glazbe na razvoj djeteta, a posebno potiče razvoj djetetovih tjelesnih i intelektualnih sposobnosti što olakšava i pomaže pri učenju i pisanju.

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i  slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznicima će biti omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj.

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s 15 godišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi. Svoje fakultetsko obrazovanje obogaćuje praćenjem redovitih stručnih seminara, čitanjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija. U svom radu s najmlađima pokazuje izrazitu kreativnost i motivaciju te djeca kroz igru uče ritam, tempo, dinamiku, pjevaju uz pokret, sviraju ritamsku i melodijsku pratnju na šuškalicama, bubnjevima, trokutićima, ksilofonima i metalofonima te aktivno slušaju visokoumjetničku glazbu prateći njezin tijek pokretima tijela ili instrumentima.

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu u glazbenoj školi, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Nastava počinje u listopadu, a sve ostale informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.


Draga djeco, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…

Nastava počinje u listopadu, a sve ostale informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.


Dječji puhački orkestar „Porečki delfini“ upisuje nove članove!

Porečki delfini pozivaju sve školarce, uzrasta od 5. do 8 razreda, koji žele naučiti svirati puhačke instrumente poput klarineta, trube, trombona, saksofona i bubnjeva da im se pridruže i postanu dio dječjeg puhačkog orkestra.

Provedite svoje djetinjstvo i mladost u druženju s glazbom i s Porečkim delfinima zaronite u glazbene vode.

Voditelj Porečkih delfina je Dušan Baćac.

Za informacije i upise javite se u Pučko otvoreno učilište Poreč na broj telefona 887 – 216!


Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» započeo je s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights