NEWS

DRŽAVNO NATJECANJE SREDNJIH POLJOPRIVREDNIH ŠKOLA

14.04.2006. 00:00; Učitavanja: 33; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / DRŽAVNO NATJECANJE SREDNJIH POLJOPRIVREDNIH ŠKOLA
833MB.jpg

 Porečani osvojili treće i četvrto mjesto POREČ – Na nedavno održanom državnom natjecanju srednjih poljoprivrednih škola s četverogodišnjim programom, područje biljne proizvodnje, učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča Romina Bernobich i Dino Grgorović osvojili su treće i četvrto mjesto, a njihova mentorica Nada Baksa postigla je najbolje rezultate. Učenici su se najprije natjecali u poznavanju teorije, a onda su se okušali i u praksu – u laboratoriju.

– Teoretski dio nije bio jako težak, bilo je to znanje iz prvog razreda koje smo ponovili i zajedno s našom mentoricom nadograđivali. Što se pokusa tiče, trebalo je odrediti reakciju tla, objašnjavaju Dino i Romina. Mentorica Baksa ističe da im je to veliko iskustvo, budući da do sada nisu bili na natjecanju. Kako u županiji nema drugih poljoprivrednih škola, oni su se plasirali izravno. Natjecalo se 20-ak učenika iz 11 poljoprivrednih škola, a dogodine će se, veli Baksa, još bolje pripremiti. Romina i Dino, učenici trećeg razreda, inače se misle posvetiti poljoprivredi. Nakon mature oboje će na studij, a zemlja i njeni plodovi poznati su im jer oboje potječu iz obitelji kojima je okosnica upravo poljoprivredna proizvodnja.

Print Friendly, PDF & Email
HALF 2020-S2
DSG 2020 -S