Vijesti iz DND-a: 21. smotra stvaralaštva u Poreču

18.10.2017. 13:13; Učitavanja: 192; Početna / Novosti / Vijesti iz DND-a: 21. smotra stvaralaštva u Poreču
smotra

U organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske još od 1993. godine svake se godine u drugom gradu-domaćinu održava Smotra dječjeg stvaralaštva pod nazivom “Radost, igra i stvaralaštvo djece”. Od tada do danas održano je 20 Smotri dječjeg stvaralaštva u 17 gradova i općina diljem Hrvatske.

Ove godine kao domaćin za  21. smotru dječjeg stvaralaštva pokazao se prekrasan Poreč i Društvo Naša djeca Poreč. Smotra se održava od 20. do 22. listopada  2017. godine u kojem će grad Poreč biti središte dječjeg stvaralaštva i njihove kreativnosti.

Na ovogodišnjoj Smotri dječjeg stvaralaštva sudjelovat će oko 650 djece i odraslih iz 19 Društava Naša djeca. Svoja kreativna godišnja dostignuća djeca će prezentirati u bogatom dramsko-scenskom, lutkarskom, glazbenom, plesnom i audio-vizualnom izričaju te u likovnim izložbama dječjih radova.  

Otvaranje i početak 21. smotre dječjeg stvaralaštva zakazano je za petak 20. listopada u 18.30 sati izložbom dječjih radova, nakon čega slijedi program svečanog otvorenja u Kazališnoj dvorani  Pučkog učilišta Poreč u 19:00 sati, a pripremaju ga djeca i voditelji iz osnovnih škola, gradskih ustanova i udruga, te Društva Naša djeca Poreč. Na programu svečanog otvorenja Smotre pridružit će se veliki broj uzvanika, djece i roditelja, a pozdravne govore će uputiti gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, dopredsjednica DND Poreč Divna Radola, zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar te dopredsjednica Saveza Društava Naša djeca Hrvatske Sanja Škorić.

U subotu 21. listopada godine cjelodnevni program počinje u Kazališnoj dvorani Pučkog učilišta u 10:00 sati, kada je predviđeno 28 točaka dječjeg stvaralaštva i 14 izložbi dječjih radova, koje će pratiti stručno povjerenstvo u sastavu:  Ksenija Rožman dramska pedagoginja, Desanka Virant plesna pedagoginja i koreografkinja, Sanja Pančevski Tich profesorica violine, Marina Dželalija profesorica likovne kulture i likovni umjetnik Eugen Varzić. Ostatak dana djeca i odrasli će imati priliku družiti se međusobno kroz bogat interaktivan program, radionice, ples te zajednički turistički obilazak Poreča.

Završna priredba Smotre dječjeg stvaralaštva održava se u nedjelju, 22. listopada u kazalištu u 10.00 sati. Tom će prilikom biti prikazani najoriginalniji i najkvalitetniji nastupi iz kompletnog programa Smotre.

U ovih dvadeset godina Smotri dječjeg stvaralaštva, Savez DND-a Hrvatske i gradovi domaćini uspjeli su okupiti više od 15 000 sudionika, a djeca su izvela više od 1200 originalnih nastupa što je izniman doprinos Saveza i Društva Naša djeca dječjem stvaralaštvu u Hrvatskoj. 

Smotru su podržali:  Grad Poreč-Parenzo, Valmar Hotels and Resorts, Pučko otvoreno učilište Poreč, Laguna Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, tvrtka Vita Leva d.o.o. i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Vidimo se u Poreču!

Print Friendly, PDF & Email