NEWS

Uređuju se groblja povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana

groblje-poreč
27.10.2017. 18:34; Učitavanja: 296; Početna / Slider / Uređuju se groblja povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Bliže nam se Svi sveti i Dušni dan kada će brojni građani posjetiti groblja i grobove svojih pokojnika – članova obitelji, prijatelja i znanaca, te na njihovim posljednjim počivalištima u tišini i molitvi položiti cvijeće i zapaliti svijeće. Mjesta su to gdje se s posebnim pijetetom prisjećamo dragih ljudi.

Kako bi u nadolazećim danima upravo ta mjesta bila što dostojanstvenija djelatnici komunalnog poduzeća Usluge Poreč intenzivno rade na uređenju groblja koje su pod upravom društva, i to na Gradskom groblju Poreč te grobljima u Novoj Vasi, Fuškulinu, Žbandaju i Baderni.         

Na gore navedenim grobljima uređuju se zelene površine, obrezuju se živice, nasipavaju staze, a uređuju se i prilazi grobljima kao i parkirališta uz njih. Uređuju se  spomen obilježja, centralni križevi kako bi oni građani koji nisu u mogućnosti posjetiti vječna počivališta svojih najmilijih, na tim mjestima mogli u sjećanje na njih zapaliti svijeće i položiti cvijeće.

Kako bi se uvijerili da se radovi odvijaju prema planu i bezprijekorno ovih su dana groblja koja su pod ingerencijom društva Usluge Poreč d.o.o. obišli gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Usluge Poreč d.o.o. Milan Laković.

Povodom nadolazećih blagdana na Velikom gradskom parkiralištu širi se cvjetni tepih kojeg stvaraju krizanteme u raznim bojama, cvijeće koje se u znak sjećanja u ovo vrijeme tradicionalno nosi na grobove.

Građani će krizanteme u lončanicama ili rezane te druge cvjetne aranžmane na Velikom gradskom parkiralištu moći kupiti do 01.11.2017.

Podsjećamo na postojanje mogućnosti pretraživanja grobnih mjesta koje je namijenjeno svim našim građanima  i posjetiteljima groblja za pregled podataka  o preminulim osobama  i pronalaženju njihovog posljednjeg počivališta putem mobilnih telefona  ili putem tražilice  na internetskim stranicama društva http://www.usluga.hr/djelatnosti/pogrebne-usluge/trazilica-pokojnika/

Oni koji nisu u mogućnosti posjetiti grobove svojih najmilijih, članova obitelji, prijatelja, znanaca mogu se obratiti upravi groblja Usluge Poreč koja uz pogrebne usluge nudi i uslugu  uređenja grobnog mjesta, postavljanje cvijeća i paljenje svijeća, i to na broj telefona 091 434 0094 ili e.mail: [email protected].

Na blagdan Svih svetih (srijeda) i Dušni dan (četvrtak) bit će upriličena sveta misa u crkvi na Gradskom groblju Poreč u  15:00 sati.

Kako bi se izbjegla gužva te omogućio nesmetani pristup groblju osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima komunalnog poduzeća mole se posjetitelji Gradskog groblja da svoja vozila ne parkiraju na sam ulaz u groblje već na parkiralištu pored groblja.

Usluga Poreč d.o.o.

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S