Učenik Umjetničke škole Poreč Lorenzo Palman dobitnik nagrade „Istria Nobilissima“ 2017.

image-0-02-04-0eadc930fd611b4625f87ab87ba55c28259a775568d0b193281ca2004205eef5-V
30.11.2017. 12:20; Učitavanja: 207; Početna / Kultura / Učenik Umjetničke škole Poreč Lorenzo Palman dobitnik nagrade „Istria Nobilissima“ 2017.

50. Concorso d’Arte e di Cultura “Istria Nobilissima” 2017./50. Natjecanje umjetnosti i kulture „Istria Nobilissima“ 2017.  posebno je važno natjecanje koje već pola stoljeća daje prostor piscima, slikarima, umjetnicima, glazbenicima i skladateljima da se afirmiraju i potvrde svoje kvalitete. Organizatori natjecanja su Unione Italiana – Talijanska Unija i Università Popolare di Trieste – Pučko otvoreno učilište Trst. Nagrada ima za cilj promicanje i afirmiranje  umjetničke i kulturne kreativnosti i baštine Talijanske nacionalne zajednice Hrvatske i Slovenije.            
Natjecanje se dijeli u kategorije: književnost, teatar, vizualne umjetnosti, kinematografska / video i televizijska umjetnost, glazbena umjetnosti (kompozicija te izvedbena umjetnost), „Premio giovani“ i druge kategorije.            

Prvu nagradu u kategoriji „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, koja je nedjeljiva, osvojio je LORENZO PALMAN, učenik šestog razreda harmonike Umjetničke škole Poreč u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić.Lorenzo Palman osvojio je i Plaketu natjecanja, novčanu nagradu i specijalnu nagradu natjecanja „Premio promozione“.             Kategorija „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, predstavlja kategoriju za mlade u dobi od 12 do 18 godina i obuhvaća jedinstvenu kategoriju: proza ili pjesma na talijanskom jeziku ili na jednom od narječja talijanske nacionalne zajednice; pisanje humanističkog ili znanstvenog predmeta, izrada kazališnog djela, umjetnički rad (slikarstvo, skulptura, grafika, fotografija, digitalna umjetnost), skladanje ili izvođenje glazbenog djela ili stvaranje filma.

               U svakom izdanju Natjecanja Izborni odbor može prema vlastitom izboru predložiti nagradu „Premio promozione“ za autora djela za koje se smatra da su posebno zaslužni za kategoriju „Premio giovani“. Za svako izdanje Natjecanja može se dodijeliti samo jedna nagrada za promociju i ove godine dodijeljena je upravo Lorenzu Palmanu.

Obrazloženje stručnog ocjenjivačkog suda u sastavu: R. Brumini, K. Shalaby, A. Kavre, M. S. Drioli, F. Martinelli i E. Grafitti za dodjelu nagrade Lorenzu Palmanu je sljedeće: „Nagrada se dodjeljuje za izvrsnu izvedbu tri različita stila sa velikom umjetničkom strašću. Izvedba umjetnika koja privlači pažnju i uključuje slušatelja. Lorenzo je izvođač s izuzetnim performansom.“           

Iako Lorenzo Palman ima tek trinaest godina, fascinantne su pohvale stručnog žirija za njegovo izvođenje tri različite skladbe. Lorenzo Palman tek završava osnovnu glazbenu školu u Poreču i tim više je ova nagrada dragocjenija i jako motivirajuća za Lorenza, njegovu učiteljicu Anamariju i roditelje koji ga uvijek podržavaju.            

Lorenzo je višestruko nagrađivani učenik porečke glazbene škole, pobjednik i dobitnik brojnih prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ova nagrada mu posebno znači jer je nagrađen u konkurenciji ne samo raznih instrumenata već i u raznim umjetnostima.            

 

Bravo Lorenzo i Anamarija!            

Čestitke i pohvale od srca!                                                                           

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email