NEWS

U nedjelju u Novoj Vasi otkrivanje Spomen-obilježja braniteljima Poreštine

03.08.2018. 13:02; Učitavanja: 151; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U nedjelju u Novoj Vasi otkrivanje Spomen-obilježja braniteljima Poreštine
2018-08-03_13h02_05

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja, porečki ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u suradnji s Gradom Porečom-Parenzo otkrit će nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine u Novoj Vasi Spomen-obilježje braniteljima Poreštine i članovima 3. bataljuna 154. brigade Hrvatske vojske.

Spomen-obilježje nalazi se na cesti od Nove Vasi prema Kosinožićima, kod skretanja za Dekoviće. Upravo su se u Novoj Vasi vršile mobilizacije s područja Poreštine, dok je mjesto postavljanja Spomen-obilježja odabrano u suradnji s Mjesnim odborom Nova Vas.

Program otkrivanja počinje u 19 sati govorima uzvanika i svečanim otkrivanjem, te nastupima Limene glazbe Zajednice Talijana iz Vižinade i ženske vokalne skupine Parentine. Nakon otkrivanja Spomen-obilježja, druženje će se nastaviti u društvenom domu u Novoj Vasi od 20 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S