NEWS
LIDL s2 posao

Turistički rezultati Vrsara u predsezoni najavljuju još jednu dobru ljetnu sezonu

Lim Bay Challenge
18.05.2018. 09:45; Učitavanja: 102; Početna / Gospodarstvo / Turistički rezultati Vrsara u predsezoni najavljuju još jednu dobru ljetnu sezonu

(Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre)
Vrsar je na velika vrata ušao u ovogodišnju turističku sezonu, kako po dosad ostvarenim noćenjima, tako i po broju dolazaka. Od početka godine pa do 15. svibnja Vrsar je posjetilo 28.060 turista ili 26 posto više nego lani. Oni su ostvarili 109.233 noćenia odnosno 28 posto više nego u istom periodu prošle godine. Ovako dobri rezultati bili su povod za razgovor s direktoricom TZO Vrsar Natalijom Vugrinec.

Dvije ribarske fešte za ciljane goste
Ovako značajni indeksi povećanja nisu se dogodili slučajno, već su rezultat našeg rada u raznim aktivnostima koja su u funkciji promocije naše destinacije i pripremi sezone koje smo do sada odradili, a i dalje radimo kao asocijacija svih turističkih subjekata Vrsara koji su naši članovi, bilo da ih odrađuiemo samostalno kao TZ ili u sinergiji sa našim članicama, u prvome redu Maistrom, Rivierom Poreč, privatnim iznajmljivačima Vrsara i okolnih sela, komunalnim poduzećem Montraker i Marinom Vrsar. Željeli smo da ovi naši prvi predsezonski gosti ponesu pozitivne dojmove sa svog boravka u Vrsaru, u periodu koji je za nama, od Uskrsa pa do 15. svibnja, pripremili smo im niz sportskih, kulturnih, kulinarskih i zabavnih manifestacija u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe, kaže direktorica Vugrinec.
Turističku sezonu u Vrsaru su započeli s biciklističkom utrkom Istarsko proljeće, Limes Bike Tourom, teniskim Memorijalom Slavoj Greblo i Memorijalom Perin i Lim Bike Chllallengeom. Od kulturnih događanja u suradnji sa ženskim pjevačkim zborom Mendule bio je tu glazbeni susret Pramaliće. Slijedila su dva izdanja Međunarodnog amaterskog festivala kulturnog stvaralaštva FAKS na kojem je nastupilo više od 500 sudionika iz nekoliko europskih zemalja. Od zabavno-gastronomskih događaja održale su se dvije ribarske fešte prvenstveno za goste iz Slovenije i Italije, koji su uoči i nakon 1. svibnja imali produženi praznički “most” i koje su bile masovno posjećene. TZ Općine Vrsar do konca godine u planu ima organizirati još više od 60 raznih događanja zabavnog, kulturnog, sportskog i kulinarskog sadržaja, za što su rezervirali 1,75 milijun kuna.

Očekuju dva posto više noćenja
Predsezonske turiste dočekao je “umiveni” Vrsar zaslugom komunalnog poduzeća Montraker s kojim TZ godinama dobro surađuje na uređenju mjesta, parkova, cvjetnjaka, košnji trave, te postavljanju kamenih skulptura koje krase cijeli Vrsar, a koje su rezultat ljetne kiparske škole Montraker. Za svrhe uređenja mjesta TZ odvaja 30 posto boravišne pristojbe općini, k tome još i dodatnih 730.000 kuna za te namjene.
Godinu 2018. mislimo zaključiti s dva posto više ostvarenih noćenja u odnosu na proteklu godinu. Ove nam godine ide u prilog i povećanje boravišne pristojbe na osam kuna za goste u kampovima koji ukupno mogu primiti 15.260 gostiju u jednome danu, one u čvrstim objektima i privatnom smještaju koji u Vrsaru broje 3.430 kreveta, tako da očekujemo realizaciju svih zacrtanih zadataka iz programa rada i financijskog plana za 2018. godinu, zaključila je Vugrinec.

Slaven BRAJKOVIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email