NEWS
valfresco

Sv. Lovreč: Opet škovace u prvom planu

13.03.2006. 00:00; Učitavanja: 50; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Opet škovace u prvom planu
641OV-Lovrec1.jpg

Pročelnik Roberto Bulešić naveo je da Općinsko vijeće još nije donijelo socijalni program, niti izradilo kriterije za dodjelu socijalnih i drugih pomoći domaćinstvima. Budući da troje učenika sa spomenutom situacijom iz lovrečke općine polazi osnovnu školu u Vrsaru, gdje je to regulirano za tamošnju djecu, Vasić je predložio da se i njima omogući besplatan obrok da bi bili u istom položaju. Dogovoreno je da o tome odluči Odbor za društvene djelatnosti i kulturu. Vasića je zanimalo i hoće li Općina udovoljiti želji stanovnika Kloštra da sami urede svoju autobusnu čekaonicu, a da im se kupi materijal, te ukazao na kavu u Kloštru prepunu smeća.

Načelnik Branko Zgrablić odgovorio mu je da s Hrvatskim šumama dogovara čišćenje, a što se čekaonice tiče, još se nisu odlučili zbog straha da se ne napravi još gore.

Njegov stranački kolega Milan Žužić ukazao je na smeće ispod groblja u Svetom Lovreču, pitao što je s općinskom kosilicom posuđenom školi koja je navodno pokvarena, a bliži se vrijeme košnje, prenio nezadovoljstvo mještana Medvidići uskom cestom zaobilaznice za mjesto, kao i onih iz sela Begi koji su ostali bez putokaza što su ga svojedobno sami izradili i namjestili. Načelnik je rekao da će se smeće očistiti, problem kosilice nije htio komentirati, a putokaz za Bege će se postaviti. Mještani Medvidići, istaknuo je, što se puta tiče, sami sebi stvaraju probleme parkirajući se na njemu, a ukoliko neke grane smetaju, veli, odrezat će se. Žužić je pitao i što se čini glede poduzetničkih zona na njihovom području.

– Bilo je rečeno da ćemo pripremiti tematsku sjednicu o tome, mislim da je vrijeme da to definiramo. Posebno je tužno kada se vidi da svi oko nas nešto rade i grade, a kod nas, osim gradnje i prodaje stanova i apartmana, ne radi se ništa, rekao je Žužić. Prema Zgrablićevim riječima, tematska sjednica će se održati. Istaknuo je da nije istina da se ništa ne radi – priprema se detaljni plan uređenja poslovne zone, a gradnja i to koliko će zaživjeti kao drugdje, rekao je, ovisit će i o domaćim poduzetnicima. Nezavisnog Edu Matoševića zanimala je sanacija ceste, postavljanje bankina prema Selini, o čemu je već nekoliko puta pitao, a Zgrablić mu je prenio da će to biti uskoro, kako je doznao od Biserke Griparić iz ŽUC-a.

Glas Istre, 13.3.06.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email