NEWS

Projekt „Ballando a scuola – Rasplesani razredi“ u TOŠ Bernardo Parentin

8
22.02.2018. 11:45; Učitavanja: 211; Početna / Lifestyle / Zabava / Projekt „Ballando a scuola – Rasplesani razredi“ u TOŠ Bernardo Parentin

U ponedjeljak, 19. veljače, u dvorani Teatrina Talijanske zajednice, na kraju projekta “Ples u školi – Rasplesani razredi” učenici 7. i 8. razreda TOŠ-e Bernardo Parentin, pokazali su roditeljima sve što su naučili pod vodstvom strpljivih instruktora plesa Rosemarie i Fabrisa koji su ih pratili kroz deset sati plesa.

“Ballando a scuola – Rasplesani razredi” rođen je iz ideje Zdravoga grada Poreča u suradnji s Plesnim centrom u Puli, u okviru projekta borbe protiv ovisnosti, kojemu se i naša škola pridružila.
U ritmu bachata, cha cha cha, valcera, tanga i merengue, učenici škole Bernarda Parentina ugodno su iznenadili i ispunili velikim zadovoljstvom prisutne roditelje i učitelje. Na kraju izvedbe ravnateljica škole, profesorica Ester Zarli, zahvalila je plesnim instruktorima i Zdravom gradu na toj lijepoj prigodi koja je postala tradicija. – Prepoznajemo važnost te lijepe inicijative jer je ples snažno sredstvo za druženje, podiže raspoloženje, stimulira koordinaciju, dobro djeluje na kardiocirkulacijski sustav i čini se i da olakšava anksioznost i napetost, povećava samopoštovanje i stvara novu relacijsku dinamiku.

Bilo je to ugodno iskustvo za naše učenike koje je svakako doprinijelo kvalitetnijim međuljudskim odnosima.

Još jedan prigodni susret čeka naše novopečene plesače u svibnju, za manifestaciju povodom Dana zdravih gradova, kada će svi učenici klase 7. I 8. razreda dviju porečkih osnovnih škola plesati zajedno na središnjem gradskom trgu, Trgu slobode.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S