NEWS

Porečki “Hoditi i zdravi biti” pohodilo gotovo 400 Porečana (foto album)

DSCF1351
08.04.2017. 18:04; Učitavanja: 530; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Porečki “Hoditi i zdravi biti” pohodilo gotovo 400 Porečana (foto album)

Prekrasno jutro Porečani su proveli na šetnici od Općinskog suda do Plave i Zelene lagune u još jednoj aktivnosti HODITI I ZDRAVI BITI – LA SALUTE VIENE CAMMINANDO  koje je za Istru nositelj istarski Zavod za javno zdravstvo.
Porečku akciju HODITI organiziraju treću godinu Zdravi grad Poreč i Grad Poreč-Parenzo.
Uključile su se i suradničke organizacije: Dom za stare i nemoćne, Klub umirovljenika Galija, Crveni križ Poreč, a ove godine po prvi puta i Društvo invalida Poreč.

Brojni Porečani još jednom su pokazali da odgovorno biraju zdravlje i biraju zdrave životne navike. Hodalo je 350 odraslih i 30-tak djece razne dobi, nasmijane bebe u kolicima, vrtićka djeca kojima u hodu nije smetalo ni što su im poklon majice HODITI bile duge poput haljinica i školarci.
Hodale su čitave obitelji, mladi, stariji, osobe s invaliditetom.
Svi su se odlično zabavili i razgibali uz našeg višegodišnjeg simpatičnog voditelja Vedrana Vrusa i fizioterapeutkinju Leu Deltin koja je brinula o osjetljivijoj grupi starijih hodača i osoba sa invaliditetom.

Uz hodače je bio i predsjednik udruge kineziologa Zoran Jendrašić i njegov pas Aby koji je zabavljao djecu i odrasle plivačkim vještinama čitavim putem uz more.

U Plavoj laguni sudionici su se družili uz topli obrok i vodu. Hodači su se pozdravili uz želju da sličnih aktivnosti bude i češće te u očekivanju iduće aktivnosti HODITI I ZDRAVI BITI.

 

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights