Porečki harmonikaši ponovno briljirali i pobijedili na Beogradskom festivalu harmonike

Vita, Antonela, Riccarda, Leon, Paolo, Ana, Sanjica,__Vilijana i Kiara
13.04.2017. 12:04; Učitavanja: 316; Početna / Kultura / Porečki harmonikaši ponovno briljirali i pobijedili na Beogradskom festivalu harmonike

U Beogradu se od 1. do 9. travnja 2017. godine održao 2. Beogradski festival harmonike u organizaciji Udruženja ljubitelja harmonike „Akordeon“ sa idejom okupljanja darovitih učenika, studenata, nastavnika, koncertnih umjetnika i predavača iz zemlje i inozemstva da kroz koncertnu, umjetničku, naučnu i stručnu djelatnost predstavi dostignuća na području umjetnosti i harmonike, te promovira najtalentiranije i najuspješnije harmonikaše. Natjecanje je ove godine okupio preko 100 solista  i 70 –tak članova komorne glazbe i orkestara, ukupno preko 170 natjecatelja iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

     Umjetničku školu Poreč predstavljalo je 5 učenika u četiri kategorije koji su svojim briljantnim nastupom u vrlo jakoj konkurenciji postigli  izvanredne rezultate:

  • Vita Blažević, učenica trećeg razreda harmonike je u II. kategoriji osvojila nagradu i 1. mjesto sa 97,33 bodova, te pokal i novčanu nagradu, učitelj mentor, prof. Paolo Peruško,
  • Riccarda Labinac, učenica trećeg razreda harmonike je u II. kategoriji osvojila nagradu i 2. mjesto sa 96 bodova, učiteljica savjetnica, prof. Vilijana Šugar,
  • Leon Korenić, učenik drugog razreda harmonike, je u III. kategoriji osvojio nagradu i 4. mjesto sa 95 bodova, učitelj mentor, prof. Paolo Peruško,
  • Antonela Glavić, učenica petog razreda harmonike je u IV. kategoriji osvojila nagradu i 1. mjesto sa 99 bodova, te pokal i novčanu nagradu, učiteljica savjetnica, prof. Ana Šterpin Zagoranski,
  • Kiara Janko, učenica šestog razreda harmonike je u V. kategoriji osvojila nagradu i 1. mjesto sa 97 bodova, te pokal i novčanu nagradu, učiteljica savjetnica, prof. Ana Šterpin Zagoranski.

    Ove godine, osim samog natjecanja, organizatori su pripremili promociju zbirke kompozicija za harmoniku i master class, te Završni koncert na kojem su nastupali pobjednici natjecanja. Čast nam je da je među članovima žirija ovog festivala:  Goran Penić, Vojin Vasović, Dražen Kosorić, Nikola Peković, Snežana Vlastić, Irena Merdović, bila i naša učiteljica promovirana od g. Ministra u savjetnicu, prof. Ana Šterpin Zagoranski.

           Vita Blažević, Antonela Glavić i Kiara Janko kao pobjednice u  II., IV. i V. kategoriji, imale sučast i priliku svoje umijeće i dostignuće pokazati i na Završnom koncertu Festivala.

Ovaj izvanredan uspjeh harmonikaša, pobjeda na natjecanju u Srbiji, koja su uvijek nama poseban izazov,  ponovno je potvrdio kvalitetu i nivo harmonikaškog odjela Umjetničke škole Poreč. Nagrade, pobjeda, pehari veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad.  Neosporna je darovitost Kiare, Antonele, Leona, Riccarde i Vite, ali isto tako i činjenica da su i izuzetno vrijedna, odgovorna, disciplinirana djeca, izvrsnih organizacijskih sposobnosti ali vrlo, vrlo radišni. Ovakav uspjeh zahtjeva svakodnevni predani rad i dugotrajne pripreme. Puno hvala svim ravnateljima i učiteljima OŠ Poreč, OŠ Tar- Vabriga i OŠ Lovreč na podršci i razumijevanju posebice kada su u pitanju izostanci i nadoknada propuštenog gradiva.

Čestitke učiteljici Vilijani, Ani i Paolu, svim roditeljima na fantastičnom napretku i rezultatima Kiare, Antonele, Vite, Riccarde i Leona. Bravo svi!

Uspjeh naših učenika na ovakvom međunarodnom natjecanju izvrsna su promocija našeg grada Poreča, Istre i Hrvatske budući da smo bili jedini predstavnici Hrvatske.

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Wine nights 2018 mid