NEWS

Otvoren natječaj za sanaciju vinograda od bolesti zlatne žutice

GO03093096
04.11.2017. 23:58; Učitavanja: 96; Početna / Gospodarstvo / Otvoren natječaj za sanaciju vinograda od bolesti zlatne žutice

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podmjeru 5.2. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala u okviru koje se kao prihvatljiv trošak prihvaća i sanacija vinograda od bolesti zlatne žutice. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

U ovom natječaju iznos ukupne javne potpore iznosi 150 milijuna kuna, uz mogućnost povećanja u slučaju da je iznos traženih sredstava iz prihvatljivih zahtjeva veći od raspoloživog iznosa javne potpore. Intenzitet potpore iznosi do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta. Isto tako, postoji mogućnost dobivanja predujma u vrijednosti do 50 posto odobrenih sredstava.

Bolest vinove loze zlatna žutica (Flavescence dorée) proglašena je katastrofalnim događajem za koji nije potrebna dokumentacija procjene štete. Jedino što je potrebno od dokumentacije jest Rješenje fitosanitarne inspekcije o zaraženosti vinove loze žuticom izdano od nadležnog ureda Fitosanitarne inspekcije. Natječaj je otvoren do 1. prosinca 2017. godine.

(L. S. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S