NEWS

Općina Vrsar uvodi red u izgled urbane opreme na javnim površinama i sufinancira dio troškova usklađivanja

vrsar-zracna
16.04.2019. 09:41; Učitavanja: 170; Početna / Novosti / Okolne općine / Općina Vrsar uvodi red u izgled urbane opreme na javnim površinama i sufinancira dio troškova usklađivanja

Obavještavaju se korisnici poslovnih prostora i javnih površina (dalje u tekstu: korisnici), čiji se objekti nalaze na području obuhvata prikazanog na karti u Pravilniku o uvjetima sufinanciranja i postavljanja urbane opreme („Službene novine Općine Vrsar-Orsera“ broj 3/19), na dužnost usklađivanja urbane opreme na javnim površinama s navedenim Pravilnikom. 

Krajnji rok za usklađenje je 30.05.2019. godine.

I. Područje obuhvata i rok za zamjenu urbane opreme

Obavještavaju se korisnici poslovnih prostora i javnih površina (dalje u tekstu: korisnici), čiji se objekti nalaze na području obuhvata prikazanog na karti u Pravilniku o uvjetima sufinanciranja i postavljanja urbane opreme („Službene novine Općine Vrsar-Orsera“ broj 3/19),  na  dužnost  usklađivanja  urbane  opreme  na  javnim  površinama  s  navedenim Pravilnikom.

Krajnji rok za usklađenje je 30.05.2019. godine.

II. Zamjena i uklanjanje pojedine urbane opreme

Korisnici su dužni uskladiti urbanu opremu sa sljedećim uvjetima sukladno članku 2. Pravilnika:

” 1.  Tende  i/ili  suncobrani  poslovnih  prostora  unificiraju  se  u  boji,  obliku  i  materijalu. Materijal mora biti isključivo akrilno platno i monokroman. Boja tende i suncobrana može biti samo prljavo bijela ili bež, jednobojna bez uzoraka.

2. Suncobrani i/ili tende postavljaju se samo unutar korištene javne površine, te se pri tome ne zadire u gabarite susjednog, drugog prostora ili prostora druge namjene. “

Korisnici su dužni do 30.05.2019. godine ukloniti postavljene plastične i neonske reklame te nazive poslovnih prostora. Reklame i nazivi poslovnih prostora mogu biti samo od prirodnih materijala ili imitacije prirodnih materijala (drvo, metal, kamen i sl.). Terase moraju biti opremljene stolovima i stolicama od prirodnih materijala ili imitacije prirodnih materijala. Posude s ukrasnim biljem na javnim površinama moraju biti od prirodnog materijala odnosno vjerne imitacije prirodnog materijala (kamen, terakota i sl.).

III. Prihvatljivi troškovi sufinanciranja

Općina Vrsar-Orsera će korisnicima čiji se objekti nalaze na području obuhvata prikazanog na karti u Pravilniku i u prilogu ove Obavijesti sufinancirati troškove iz članka 2. navedenog Pravilnika u svrhu omogućavanja usklađivanja s ovim Pravilnikom.

Prihvatljivi troškovi obuhvaćaju troškove zamjene platna na tendama i/ili suncobranima te troškove zamjene reklama i naziva poslovnih prostora.

Sufinanciraju  se troškovi u  visini 50% stvarnih  troškova,  do  maksimalnog  iznosa  od 25.000,00 kn.

Korisnici mogu podnijeti zahtjev za sufinanciranjem Općini Vrsar-Orsera, te u prilogu zahtjeva troškove opravdati dostavom računa. Zahtjevi će se zaprimati do iskorištenja raspoloživih sredstava. Prihvatljivi su isključivo troškovi nastali nakon stupanja na snagu navedenog Pravilnika.

Pravilnik o uvjetima sufinanciranja i postavljanja urbane opreme („Službene novine Općine Vrsar-Orsera“ broj 3/19) kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje urbane opreme možete preuzeti na mrežnim stranicama Općine Vrsar-Orsera,  https://www.vrsar.hr/

PRILOG: Karta područja obuhvata sufinanciranja

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S