NEWS

Novi puteljak od Doma zdravlja do Parensa u Poreču

97091
foto: Glas Istre
03.09.2018. 07:35; Učitavanja: 750; Početna / Novosti / Novi puteljak od Doma zdravlja do Parensa u Poreču

(T. K. Glas Istre) Velik broj žitelja porečkog naselja Bolnica, posebice djeca i mladi, kreću se svakodnevno prema dvorani Žatika. Prolaze ispred Doma zdravlja i Doma za starije i nemoćne, pa se zatim puteljkom spuštaju prema rotoru kod Parensa, odnosno na pješački prijelaz koji vodi prema Parensu, gradu i dvorani Žatika. No, ondje je konfiguracija terena takva da spustiti se mogu oni koji su fizički spremni malo poskočiti i uz rizik spustiti se dole.

– Djeca koja idu na trening pokušavaju se po neprilagođenom terenu spustiti na rotor prema dvorani i tako dolaze na pješački prijelaz. Bilo bi dobro da se teren prilagodi i da se napravi nekoliko stepenica, kako bi se izbjegli padovi, odnosno kako bi mogli svi tim puteljkom prolaziti u pravcu Žatike i Parensa, rekla je Gordana Šušljik (IDS) na zadnjem aktualnom satu, tražeći od Grada da se nešto napravi. Gradonačelnik Loris Peršurić prihvatio je njenu inicijativu, podsjetivši da je to komentirala i zatražila još jedna gradska vijećnica u prijašnjem sazivu vijeća.

– Radili smo na tome i gledali kako bismo napravili rampu za invalide. Naime, onuda prolazi dosta velika cijev vodovodne mreže, što stvara poteškoće, ali naći ćemo rješenje. Stepenice je lako napraviti, ali voljeli bismo da ondje bude baš rampa kako bi je mogle koristiti teže pokretljive osobe i doći sigurno na pješački prijelaz, kazao je gradonačelnik. Naime, frekvencija građana je tom zonom velika upravo zbog blizine bolnice i Doma za starije i nemoćne.

(T. K. Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Funtana Istra S