NEWS

Novi čvršći stupići kod Žatike

20170918_142802
18.09.2017. 15:07; Učitavanja: 308; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Novi čvršći stupići kod Žatike

Postavljeni su novi stupići kojima se priječi skretanje vozila s glavne ceste iz pravca sjevera na neasfaltirani parking ispred porečke sportske dvorane žatika. Ove nove, treće stupiće po redu, postavila je tvrtka Hrvatske ceste za cijenu od 5.400 kuna bez PDV-a.
Ovi novi nisu, kao prethodni, niski i mekani, već izgledaju poprilično čvršće. I nadamo se da ih se neće moći tek tako uništiti.

Nakon što su prvi put postavljeni, stupići su vrlo brzo polomljeni. Nestajali su jedan po jedan ili pak po nekoliko njih odjednom, sve dok svi nisu potpuno nestali. Zatim su zamijenjeni, ali ni nakon toga nisu dugo trajali. Prava je to borba s vjetrenjačama jer sigurno je bilo i onih koji su ih namjerno lomili i uništavali.

Proljetos smo pisali kako ostaci polomljenih stupića vire iz asfalta. Nije ih bilo lako primijetiti, naročito u uvjetima loše vidljivosti, pa je prijetila opasnost od bušenja guma na vozilima ili pak pada s bicikla, motocikla i mopeda.
U Hrvatskim cestama rekli su tada da će stupići biti zamijenjeni tijekom svibnja ove godine, no ipak se to dogodilo tek nedavno.
Cijelo to vrijeme, naročito kada su se u Žatiki održavale manifestacije, vozači su nepropisno skretali ulijevo na parkiralište, umjesto da nastave naprijed stotinjak metara do kružnog toka kraj groblja, naprave krug i vrate se natrag.

– Prve stupiće je postavio Grad Poreč i bili su zglobni. Budući da ih je nepoznata osoba uništila, nove fleksibilne stupiće postavile su Hrvatske ceste. Postavljeno je 30 stupića po cijeni od 180 kuna po komadu (bez PDV-a). Ovakav tip fleksibilnih stupića postavili smo 2015. godine na rotoru Šijana u Puli koji su se pokazali kao vrlo dobri. Ugrađeni stupići zadovoljavaju sve zakonski propisane kriterije, odgovorila je na naš upit Tamara Pajić iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskih cesta.

T. KOCIJANČiĆ , Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S