Lions klub Zrinjevac i Poreč raspisuju OGLAS za dodjelu stipendije za poljoprivredni studij

20180407_133728_resized
19.06.2018. 12:48; Učitavanja: 61; Početna / Obavijesti / Natječaji / Lions klub Zrinjevac i Poreč raspisuju OGLAS za dodjelu stipendije za poljoprivredni studij

Temeljem Odluke Lions klubova Zrinjevac i Poreč te temeljem utvrđivanih kriterija za dodjelu stipendija iz fonda „Lions maslinik“ za studij poljoprivrednog smjera raspisujemo ovaj

OGLAS za dodjelu stipendije za poljoprivredni studij

Članak 1.

Za školsku godinu 2018./2019. osigurana su sredstva za 1 stipendiju na  studiju poljoprivrednog smjera za studenta sa područja Istre.

Članak 2.

            Visina stipendije iznosi 1.000,00 kuna mjesečno.

Članak 3.

Stipendija se odobrava za period trajanja studija propisanog statutom obrazovne ustanove, do najviše 6 semestara. Pravo na isplatu stipendije stječe se za studijske godine za koje je natječaj raspisan u skladu sa sredstvima ostvarenim u humanitarnoj akciji Lions Maslinik.

Ugovor se sklapa za svaku godinu posebno.

Tijekom srpnja i kolovoza stipendija se ne isplaćuje.

Isplata se obavlja putem žiro-računa jedne od poslovnih banaka.

Članak 4.

Pravo na stipendiju imaju studenti 1.2.3. godine s prebivalištem na područja Istre koji stvarno borave na tom području.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji nemaju stipendiju iz drugih izvora.

U slučaju više kandidata prednost će imati studenti sa manjim prosječnim primanjima uže obitelji što će dokazati kopijama mjesečnih primanja roditelja ili domaćinstva u kojem trenutno živi.

Članak 5.

Molba za stipendiju podnosi se u pisanom obliku sa naznakom: Lions klub Poreč, Brulo bb, 52440 Poreč a šalje na adresu Mirjana Bjelica , Stipe Rajka 34, 52440 Poreč i na mail [email protected].

Uz molbu, kandidati moraju u roku iz prethodnog stavka dostaviti potvrdu o upisu na studij (s naznakom o vrsti, godini i ukupnom trajanju studija), kopiju svjedodžbe o završenoj srednjoj školi , prijepis ocjena na diplomskom studiju za studente koji već studiraju, dvije izjave: o prebivalištu i stvarnom boravištu i o ne primanju stipendije iz drugih izvora (izjave je moguće preuzeti na www.lions.hr ili dobiti upitom na gore navedeni mail, kopije mjesečnih primanja roditelja ili članova domaćinstva sa kojima student živi.

 Članak 6.

Molbe za dodjelu stipendija rješavaju uprave Lions kluba Zrinjevac i  Poreč svojim odlukama.

            Po donošenju odluke sklapa se ugovor između Lions kluba Poreč i studenta kao stipendiste.

Članak 7.

Obaveza je stipendiste je da svake godine stipendiranja pruži dokaz o završetku svake godine studija i da završi studij za koji prima stipendiju od Lions kluba Poreč najkasnije u roku od 4 godine.

Ukoliko student završi studij u navedenom roku ne mora vraćati stipendiju, u suprotnom je obavezan ju vratiti u cijelosti.

Članak 9.

            Ovaj Oglas objavljuje se na oglasnoj ploči i na službenim web stranicama www.lions.hr i na FB stranici LC Poreč te na oglasnoj ploči srednje škole Mate Balota u Poreču i na Studiju za mediteranske kulture u Poreču i sredstvima javnog priopćavanja.

 

 Članak 10.

Prijave na natječaj se primaju do 01.rujna 2018 g.

 

U Poreču 15.lipnja .2018 g.

Predsjednik Lions kluba Poreč

Marino Rossi

Print Friendly, PDF & Email
max 2