NEWS

Korisnici Doma za starije Dan žena obilježili revijom frizura

1_1
foto: Tanja Kocijančić, Glas Istre
09.03.2018. 08:31; Učitavanja: 378; Početna / Slider / Korisnici Doma za starije Dan žena obilježili revijom frizura

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre) Već četvrtu godinu zaredom Dom za starije i nemoćne Poreč organizira za svoje korisnike reviju frizura uoči Dana žena. Pa je tako atmosfera jučer bila svečana i nije manjkalo uzbuđenja i lijepo odjevenih i sređenih gospođa i gospode koji su nestrpljivo čekali početak programa.

Svoje, za većinu vjerojatno i prve manekenske korake tako su jučer napravile Marta Lovrečić, Izolda Civadelić, Greta Petračić Benčić, Elizabeta Gluvak, Guerrina Bartoli, Anđelina Gržentić, Marija Ligović, Danica Mihelko, Agata Radovčić, Sandra Štifanić, Federica Bazzara, Lina Katičić, Femija Vlašić, Joladna Grubica, Bara Mrmić i Ana Sokač. No, kako muškaraca u Domu ima nešto manje od žena, lijepo dotjerani manekeni Petar Banko, Josip Hlaj, Dean Maršić i Ivan Sirotić morali su zbog toga više puta prošetati pistom. Nije na odmet spomenuti da su mnogi od njih prešli deveto desetljeće života! Da sve bude kao na pravoj reviji pobrinula se prezenterica koja je manekene na mikrofonu najavljivala, a bila je to voditeljica poludnevnog boravka i viša medicinska sestra Dragica Šuran.

Nimalo lak zadatak imao je žiri u čijem su sastavu bile frizerke Gordana Poropat i Nevija Janko te volonterke Ondina Banko i Marica Legović. Svi su na kraju bili zadovoljni jer su diplome s titulama „najljepši“ i „najbolji“ dobili baš svi. Pa su tako ocjenjivačice, uz obaveznu titulu najljepše frizure, proglasile i one koji su imali najljepši hod, osmijeh, noge, toaletu, zatim najoriginalniji nakit, najbolje usklađeni stajling, najveću promjenu, a podijeljene su i diplome za najmlađu i najstariju manekenku, najelegantiju damu, najšarmantijeg maneken, najbolje držanje na reviji i još štošta.

Da bi dame i gospoda imali lijepe frizure velik su posao odradile frizerke-volonterke Ester Pavletić, Ana Benčić, Sandra Jakus i Nevia Janko koje su ih od ranog jutra satima uređivale i pripremale za taj glamurozan događaj. Podsjetimo, već šest godina 12 frizerki volontira svake srijede u Domu i besplatno uređuje i šiša korisnike. Uvijek dolaze u paru i tako svake srijede dolazi drugi par. No, ovoga ih je puta ipak trebalo više.

Zabava ne bi bila prava bez torte, koja je i stigla u čast Dana žena, kao šećer na kraju revije. No, volonteri su i tu dali svoj štih pa je Sonja Jurcan ispekla kolače i poklonila ih Domu posebno za ovu prigodu. Kako bi priča bila zaokružena svirali su muzikanti -volonteri koji redovito nastupaju na feštama u Domu a oni su Enco Rajković, Franko Kodan, Nando Simonović, Paulo Stojnić i Lala Gađanski uz čiju su veselu svirku korisnici i plesali.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S