NEWS

DAN ZDRAVE HRANE u petak, 17. 3. od 10 do podne na Trgu slobode

17358569_1316710625074760_4929571875597280589_o
15.03.2017. 21:25; Učitavanja: 151; Početna / Obavijesti / DAN ZDRAVE HRANE u petak, 17. 3. od 10 do podne na Trgu slobode

Učenici 2. HTT razreda Turističko ugostiteljske škole sudjeluju u projektu „Moja kockica u mozaiku“, koji uz podršku Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodi Društvo Naša djeca Poreč, a cilj mu je animirati srednjoškolce da se više uključe u život zajednice.

DND Poreč proveo nas je metodom radionice budućnosti kroz proces koji smo započeli kritikom uvjeta života u našoj maloj zajednici  iz naše perspektive, potom smo imali zadatak kreirati idealnu zajednicu prema svojim kriterijima, a nakon toga odrediti što bismo sami mogli učiniti da se taj ideal počne ostvarivati.

U Poreču nedostaje mjesta za zabavu mladih po ljeti,  a nedostaje nam mladih turista i programa koji su njima zanimljivi . Izvan sezone još je teže zabaviti se u gradu. Premda nam je zabava iznimno važna, većina nas se složila da je prioritetni problem ne samo Poreča, nego i drugih gradova u okolici (Umag, Vrsar, Motovun) sezonsko zapošljavanje i nedostatak radnih mjesta, to smo na kraju odlučili isplanirati akciju koja će potaknuti sugrađane da razmisle kako mogu pridonijeti održivosti zajednice.

U petak ćemo zato predstaviti proizvode nekolicine proizvođača hrane iz naše okolice – OPG-a koji  proizvodeći hranu čuvaju okoliš, pridonose našem zdravlju i otvaraju mogućnost za zapošljavanje u poljoprivredi. Ponudit ćemo njihove proizvode za kušanje i preporuku da se zdravo hranimo.

U program se uključuju naše kolegice i kolege koji se bave glazbom, a priudružit će nam se barem dvije skupine djece iz vrtića, za koje smo prirpemili zajedničke igre i kušanje zdrave hrane.

U akciju se uključuju i naši kolege koji se školuju za slastičare – oni će peći zdrave palačinke koje ćemo sugrađanima ponuditi za donaciju. Tako prikupljen novac namijenjen je Klubu liječenih alkoholičara Poreč, jer oni pomažu ljudima da uspostave ravnotežu nad svojim životom i ponovno donose zdrave izbore – a to je naša osnovna poruka građanima.

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture