NEWS

Boćanje: istarski boćari i boćarice osvojili su ukupno devet medalja na juniorskom prvenstvu Hrvatske

Juniorke - parovi - Antonija Pastorčić i Lorna Klarić treća i četvrta slijeva
24.07.2018. 13:26; Učitavanja: 101; Početna / Sport / Boćanje: istarski boćari i boćarice osvojili su ukupno devet medalja na juniorskom prvenstvu Hrvatske

Istarski boćari i boćarice osvojili su ukupno devet medalja na petodnevnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u svim disciplinama koje je odigrano sa središtem događanja u Lovranu.

Prvo ime istarskog boćanja na državnom prvenstvu svakako je bio Filip Matijašić (Pazin) koji je osvojio naslov prvaka Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično, uz koje je osvojio još tri brončane medalje, u parovima i štafetnom izbijanju zajedno sa klupskim kolegom Dajanom Jurmanom, te u bližanju i izbijanju u krug. Jurman je uz to osvojio još dva brončana odličja, u brzinskom i preciznom izbijanju, a kolekciju istarskih muških kolajni upotpunio je Đordano Ferenac (Istra Poreč) sa broncom u disciplini pojedinačno klasično.

Prve dvije državne juniorske medalje u povijesti istarskog ženskog boćanja, brončane, osvojile su dvije mlade buzetske boćarice, tek 12-godišnjakinje Lorna Klarić (Selca Bračana) i Antonija Pastorčić (Vrh), u parovima i štafetnom izbijanju.

(IBS)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S