NEWS

Nova LED javna rasvjeta u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, Filipini, Mihelići, te na Stanciji Vergotini

Nova javna rasvjeta
07.05.2024. 13:09; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nova LED javna rasvjeta u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, Filipini, Mihelići, te na Stanciji Vergotini

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nastavlja s radovima dogradnje i rekonstrukcije postrojenja javne rasvjete po gradskim i prigradskim naseljima.
Ovih su dana u tijeku radovi na području mjesnih odbora Žbandaj i Mate Balota.
Nadogradnja javne rasvjete u tijeku je u naseljima Žbandaj, Radmani, Kirmenjak, Ladrovići, Filipini i Mihelići na području MO Žbandaj, a na području MO M. Balota radovi su u tijeku na području naselja Stancija Vergotini.
Javna rasvjeta postavlja se na javnim površinama, konkretno uz dječja igrališta, duž ulica i prometnica te pješačkih komunikacija, u svrhu sigurnog prometovanja svih sudionika u prometu, a najviše radi pješaka, kao i radi sigurnosti građana.

Navedenim zahvatima ugrađuju se svjetiljke javne rasvjete u LED tehnologiji, usklađene u potpunosti s trenutno važećom zakonskom regulativom, kao i najsuvremenijim tehnologijama koje se ugrađuju u sustave rasvjete. Dinamika postavljanja odvijat će se sukladno obvezama prema uplaćenim sredstvima komunalnog doprinosa, te planovima mjesnih odbora koje su njihovi predstavnici iznijeli na sastancima s predstavnicima Grada Poreča-Parenzo, a sve u skladu s važećom zakonskom regulativom.
Radovi će se izvoditi do početka ljeta, a nastavljaju se najesen i na području ostalih porečkih mjesnih odbora.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email