NEWS

Zbor Umjetničke škole Poreč uspješno nastupao i gostovao u Češkoj

Trg Budejovice (1)
07.05.2024. 11:33; ; Početna / Kultura / Zbor Umjetničke škole Poreč uspješno nastupao i gostovao u Češkoj

Uzbudljivo putovanje učenika zbora Umjetničke škole Poreč obilježilo je nedavni posjet Češkim Budejovicama, gdje su imali čast sudjelovati u prijateljskom koncertu s češkim zborom Jitřenka. Ovo posebno događanje uz to što je obogatilo kulturnu scenu oba grada, jer nam je i češki zbor bio u gostima u Poreču, već je također označilo novi korak u dugogodišnjem prijateljstvu između ova dva zbora, škola i gradova.

Pod vodstvom svojih dirigentica, Elvire Gadžijeve i Jane Vortnerová, prijateljstvo između Zbora Umjetničke škole Poreč i Zbora Jitřenka započelo je prije gotovo godinu dana, 7. srpnja 2023. godine. Od tada, ova suradnja se nastavila i cvjeta uz veliku podršku roditelja i dobrih ljudi koji su naši dragi donatori, a njihov posljednji susret bio je vrhunac ove izvanredne povezanosti.

Zahvaljujući velikodušnosti donatora, četrdeset i devetero talentiranih učenika zbora Umjetničke škole Poreč imalo je priliku otputovati u Češke Budejovice. Njihovo putovanje uz to što je izuzetno glazbeno iskustvo; bila je to prilika za istraživanje novih kultura, susretanje s lokalnim običajima i stvaranje trajnih prijateljstava.

Na samom koncertu, učenici su svojom izvedbom oduševili publiku, demonstrirajući svoj glazbeni talent i predanost te ljubav prema glazbi i zajedničkom pjevanju i sviranju. Osim glazbenog dijela, članovi zbora imali su priliku istražiti znamenitosti Čeških Budejovica, upoznati se s bogatom kulturnom baštinom grada te doživjeti nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u njihovim sjećanjima.

Ovo putovanje obilježilo je novu suradnju između dva zbora, ali isto tako  produbilo međunarodno prijateljstvo i razumijevanje među mladima. Kroz glazbu, učenici su ostvarili most između svojih zajednica te promovirali međukulturnu razmjenu i toleranciju.

Na kraju, u ime zbora Umjetničke škole Poreč, voditeljica, roditelja i ravnateljice,  želimo izraziti iskrenu zahvalnost svim donatorima koji su omogućili ovo nezaboravno iskustvo, kao voditeljicama Marijani Gulić i Antonelli Šimonović koje su ih vodile kroz ovaj izazovan, ali nadasve inspirativan put. Ovo putovanje ostaje trajna uspomena koja će našu djecu pratiti kroz život i podsjećati na snagu glazbe i prijateljstva koja je jedinstveni jezik i ne poznaje granice.

U srcu ovog nezaboravnog putovanja stoji jedna izuzetna osoba koja je svojom predanošću, podrškom i ohrabrenjem omogućila da naš zbor ostvari svoje snove. To je naša ravnateljica, Sanjica Sara Radetić.

Njena vjera u nas, često veća od naše vjere u sebe, poticala nas je da budemo najbolja verzija sebe i da se usudimo sanjati velike snove. Bez njezine podrške, ovo putovanje ne bi bilo moguće. Njezina sposobnost da nas inspirira i ohrabri učinila je da se osjećamo kao prava obitelj, spremna suočiti se s bilo kojim izazovom.

Na kraju ovog nevjerojatnog putovanja, želimo izraziti najdublju zahvalnost našoj ravnateljici Sanjici Sari Radetić. Bez njezine neizmjerne predanosti, potpunoj posvećenosti i ljubavi prema glazbi, djeci, nama učiteljima, nevjerojatnoj financijskoj i organizacijskoj logistici, ali i hrabrosti, ovo putovanje ne bi bilo samo manje bogato, već i manje vrijedno. Hvala vam, draga ravnateljice, Sanjica Sara, na svemu što činite za nas i našu djecu, na Vašoj neumornoj podršci, pozitivnoj energiji, lakoći rješavanja svih izazova i problema te Vašoj inspirativnoj prisutnosti. Bez Vas, naš zbor ne bi bio isti.

Hvala vam, Sanjica Sara Radetić, što ste naša snaga, naša podrška i naša neumorna voditeljica.

Voditeljica zbora: Marijana Gulić, prof.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email