NEWS

Koncert pijanista Olivera Kerna u Eufrazijevoj bazilici – u četvrtak, 9. svibnja

438086392_122135110976236239_7741879484905068361_n
05.05.2024. 23:51; ; Početna / Kultura / Koncert pijanista Olivera Kerna u Eufrazijevoj bazilici – u četvrtak, 9. svibnja
U očaravajućem ambijentu Eufrazijeve bazilike u Poreču u četvrtak, 9. svibnja 2024. godine u 20 sati održat će se koncert pijanista Olivera Kerna. Radi se o drugom koncertu pijanističkog festivala Piano poolA koji u Istru dovodi najveće umjetnike u svijetu pijanizma.
 
Oliver Kern pijanist je koji prvi puta nastupa u Poreču, a za svoj recital odabrao je program s djelima Mozarta, Beethovena, Chopina, Brahmsa, Busonija i Ravela. Osim vrhunskog pijanizma, publika će doživjeti i jedinstven ugođaj Eufrazijeve bazilike, UNESCO-vog spomenika svjetske kulturne baštine.
 
Koncert organizira Umjetnička organizacija IM Infinite Music uz podršku Valamar Riviere d.d., Turističke zajednice Grada Poreča, Yamaha Music Europe te Ministarstva kulture i medija RH.
 
Poreč, Eufrazijeva bazilika 9. svibnja 2024. u 20 sati
 
Program:
 • Johannes Brahms (1833-1897)
  6 Klavierstücke, op. 118
  Intermezzo u a-molu
  Intermezzo u A-duru
  Ballade u g-molu
 • Ferruccio Busoni (1866-1924)
  Preludiji, op. 37 (izbor)
  Preludij u fis-molu
  Preludij u Des-duru
  Preludij u b-molu
 • Ludwig van Beethoven (1770-1827)
  Sonata br. 18 u Es-duru, op. 31, br. 3
  Allegro
  Scherzo. Allegretto vivace
  Menuett. Moderato e grazioso
  Presto con fuoco
 • ***
 • Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

  Fantazija u d-molu, KV 397
 • Frédéric Chopin (1810-1849)
  Fantaisie-Impromptu u cis-molu, op. 66
  Preludiji, op.28 (izbor)
  br. 10 u cis-molu, Molto allegro
  br. 18 u f-molu, Molto allegro
  br. 15 u Des-duru, Sostenuto
  Balada br. 1 u g-molu, op. 23
 • Maurice Ravel (1875-1937)
  Le tombeau de Couperin
  Prélude
  Rigaudon
  Toccata
 
Koncerti festivala Piano poolA prilika su publici da zavoli klasičnu glazbu uz živu izvedbu uglednih pijanista. Pozivamo Vas da postanete i vi dijelom ove profilirane pijanističke priče.
Ulaznice za koncert možete nabaviti on-line na poveznici ulaznice.hr/r/Piano_poolA po cijeni od 14 eura ili na dan koncerta na ulazu u Eufrazijevu baziliku od 19 sati po istoj cijeni.

Umirovljenici, studenti i učenici imaju pravo na popust od 50% unosom koda POP50 pri kupovini karte na platformi Ulaznice.hr.
KONTAKT:

Umjetnička organizacija IM Infinite Music

[email protected]

ulaznice: ulaznice.hr/r/Piano_poolA
 
Oliver Kern rođen je 1970. u Schwäbisch Gmündu gdje je počeo učiti klavir u dobi od 5 godina. Usavršavao se kod Rudolfa Buchbindera i Karl-Heinza Kämmerlinga u Baselu i Salzburgu. Tijekom karijere osvojio je značajan broj nagrada na pijanističkim natjecanjima, uključujući prve i druge nagrade u Senigalliji, Hamamatsuu, Pekingu i Parizu. Pozitivne kritike privukao je osvojivši dva prestižna natjecanja – ARD u Münchenu 1999. i Beethoven u Beču 2001. godine. Prvi je njemački pijanist koji je pobijedio na ovom natjecanju, osvojivši i posebnu nagradu za najbolju izvedbu Beethovenovih sonata. Njegove izvedbe Beethovenove i Brahmsove glazbe su iznimno cijenjene – glazbeni kritičari su prepoznali njegovo posjedovanje tehničke virtuoznosti koja nije sama sebi svrhom, već je usmjerena na temeljito istraživanje boje i izražaja. Snažna umjetnička osobnost dovela ga je do ostvarenja rijetkih glazbenih pothvata kao što je integralna izvedba Brahmsovih djela za klavir na Classix Festivalu u Braunschweigu. Nastupao je na važnim festivalima i u prestižnim dvoranama diljem Amerike, Azije i Europe, u velikim koncertnim dvoranama kao što su: Musikverein i Konzerthaus Wien, Schauspielhaus Berlin, Musikhalle Hamburg, Herkulessaal München, Salle Gaveau Paris, Teatro alla Scala u Milanu, Auditorium St. Cecilia u Rimu, Century Hall Peking, Saitama Arts Center u Tokyiju i Seoul Arts Center. Nastupao je s poznatim orkestrima uključujući New Japan Philharmonic Orchestra, Seoul Symphony Orchestra, China National Symphony Orchestra, Radio simfonijskim orkestrima Berlina, Münchena, Hannovera i Beča, te surađivao s dirigentima kao što su Dennis Russell Davies, Michael Stern , Lu Jia, Marc Soustrot, Gerard Oskamp i Dmitri Yablonski. Snimao je za njemačku, austrijsku, francusku, talijansku i japansku radioteleviziju, a za izdavačku kuću

“Realsound” objavio je nosače zvuka s djelima Beethovena, Brahmsa, Chopina, Ravela, Schuberta, Schumanna, Skrjabina i Stravinskog. Nakon što je 2008. predavao na Sveučilištu Hanyang u Seulu, Oliver Kern dobiva profesuru na Hochschule für Musik und Theater u Hamburgu, a potom preuzima svoju sadašnju poziciju profesora klavira na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Frankfurt.
Print Friendly, PDF & Email