NEWS

Rene Viljanac i Kloe Žiković, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile nagrade na Međunarodnom natjecanju za mlade klaviriste „Una Corda“

2024-05-06_11h47_43
06.05.2024. 11:48; ; Početna / Kultura / Rene Viljanac i Kloe Žiković, učenice Umjetničke škole Poreč osvojile nagrade na Međunarodnom natjecanju za mlade klaviriste „Una Corda“

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin 4. Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 7 kategorija, ukupno 113 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović.

Umjetničku školu Poreč predstavile su 2 učenice:

  • učenica 2. razreda klavira Rene Viljanac, u klasi učiteljice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje
  • učenica 2. razreda klavira Kloe Žiković, u klasi učiteljice  Karle Šain osvojila je zlatno priznanje

 

Izvrsnim i nadahnutim nastupima u kategoriji od 33 učenika, učenice su dobile pohvale ocjenjivačkog suda te su na ovaj način motivirane da se i dalje trude i napreduju. Kloe je ovo bilo prvo natjecanje na kojem je već osvojila visoke bodove, a Rene je višestruko nagrađivana učenica. Izuzetno su marljive i tijekom ove školske godine su sudjelovale na puno školskih koncerata.  Ponosni smo na uspjeh naših učenika i od srca ih želimo pohvaliti.

Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene nagrade veliko su priznanje učenicama Kloe i Rene, i učiteljicama Karli Šain i Ivani Katunar, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak.

Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!

 

Ravnateljica Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email