NEWS

24. Jazz u lapidariju otvoren uz ovacije Aleksandar Dujin Orkestru

Andi_Bancic_Canon_5DMIII_03.07.2019_20.29.32_3098
04.07.2019. 18:15; Učitavanja: 69; Početna / Kultura / 24. Jazz u lapidariju otvoren uz ovacije Aleksandar Dujin Orkestru

Poreč je sinoć ugostio velikana regionalne glazbene scene, pijanista i kompozitora Aleksandra Dujina, povodom otvorenja 24. Jazza u lapidariju. Uz džez-standarde i evergreen skladbe festival je otvoren u intimnoj atmosferi lapidarija Zavičajnog muzeja Poreštine, gdje je brojna publika uživala u raznovrsnom repertoaru Happy Moments i virtuoznim izvedbama šesteročlanog Aleksandar Dujin Orkestra.

Novosadsko-riječki sastav otvorenje je festivala začinio odabranim džez-standardima, francuskim, latino i filmskim skladbama u Dujinovom aranžmanu. Vokalistice Nevena Reljin i Vanja Matić Mamić svojim su potpuno različitim, a opet savršeno usklađenim izričajima vodile okupljene kroz dvosatno glazbeno putovanje, dok je flautistica Milena Jancarić zaslužila ovacije publike više puta, kao i Riječani Damjan Grbac na kontrabasu te Tonči Grabušić na bubnju.

Iako je 24. Jazz u lapidariju trebao biti otvoren velikim koncertom na Trgu slobode, a program je zbog vjetra preseljen u lapidarij, večer s Aleksandar Dujin Orkestrom nikoga nije ostavila ravnodušnim. Do kraja kolovoza u lapidariju će se održati još osam koncerata u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, koje i ove godine u grad dovodi brojne domaće i inozemne džez-glazbenike. Već iduće srijede na festivalu će nastupiti Zvjezdan Ružić Sextet, a zatim slijede porečke snage Organic People.

Koncerti 24. Jazza u lapidariju održavaju se svake srijede u 21 sat uz slobodan ulaz. Festival se odvija u sklopu Poreč Open Air Festivala, pod pokroviteljstvom Grada Poreča – Parenzo, Turističke zajednice Grada Poreča i Ministarstva kulture te u suradnji s Valamar Rivijerom i Austrijskim kulturnim forumom. Program je dostupan na mrežim stranicama Učilišta i društvenim mrežama.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Adriatic apartmani S