NEWS
Parenzana 2024-s

Najava događanja ove sedmice iz POUP-a

Andi_Bancic_Canon_5DMIII_12.03.2016_20.43.02_8233
foto: Andi Bančić/ photo arhiv Zlatnog Zuba, POUP@ 2016.g
19.11.2018. 14:19; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja ove sedmice iz POUP-a

Kino 

srijeda, 21. 11. u 18.00 i 20.30
Bohemian Rhapsody – kategorija 12
izvorno ime: Bohemian Rhapsody
redatelj: Bryan Singer
žanr: glazbena biografija, drama
uloge: Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen

trajanje: 134 minute

sadržaj: Bohemian Rhapsody priča je o ljubavi, boli, prihvaćanju i – sjajnoj glazbi. Film slavi Freddijev talent i legendaran rok-bend koji je svojom glazbom, osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

 

četvrtak, 22. 11. i petak, 23. 11. u 18.00

Grinch – sinkronizirano
izvorno ime: The Grinch
redatelj: Yarrow Cheney, Scott Mosier
žanr: animirana obiteljska komedija
uloge: Krešimir Mikić, Vanna Senjak, Janko Volarić Popović, Dijana Vidušin, Noa Zelenko, Ervin Baučić, Ksenija Marinković

trajanje: 90 minuta

sadržaj filma: Nakon punih 18 godina omiljeno zeleno gunđalo vraća se na velike ekrane, ovog puta u animiranom obliku. Nova animirana obiteljska komedija temeljena je na obožavanom blagdanskom filmskom klasiku Dr. Seussa. Još zeleniji i još mrzovoljniji, odlučan je u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville: “Danas ćemo raditi zločeste stvari i radit ćemo ih sa stilom!” No umjesto da Grinch ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i blagdanski duh jedne djevojčice preotet će njegovo srce te možda čak i spriječiti njegove zle namjere.

četvrtak, 22. 11. i petak, 23. 11. u 20.00

Udovice – kategorija 15
izvorno ime: Widows
redatelj: Steve McQueen
žanr: kriminalistička drama, triler
uloge: Viola Davis, Elizabeth Debicki, Jon Bernthal

trajanje: 128 minuta

sadržaj: Film Udovice priča je o četirima ženama koje nemaju ništa zajedničko osim dugova koji su ostali nakon kriminalnih aktivnosti njihovih pokojnih muževa. Radnja je smještena u današnjem modernom, ali kriminalom dobro potresenom Chicagu, kada Veronica, Alice, Linda i Belle uzmu stvari u svoje ruke skuju opasne planove kako bi otplatile gengsterske dugove svojih muževa.

Kazalište

ponedjeljak, 19. 11. u 19.00

Poezija u foajeu
Predstavljanje nove zbirke dijalektalnih pjesama Galjotovica našeg sugrađanina Drage Orlića

foaje kazališta

Drago Orlić književnik je, satiričar, publicist i član Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika. Poeziju piše na čakavskom narječju i na standardnom jeziku te je objavio više od 20 zbirki poezije. Jedan je od trojice urednika satiričkog podlistka La Kost koji četvrtkom izlazi u Glasu Istre i autor je humoristične kolumne Lipi moji, koju u tom podlistku potpisuje kao Zvane Lakodelac.

subota, 24. 11. u 19.00

Klub Srba Grada Poreča-Parenzo
večer folklora u čast dana zaštitnika grada Poreča, sv. Maura 

 

nedjelja, 25. 11. u 17.00

Drvo ima srce- dječja predstava
Teatar Oz

Dirljiva priča, čiji je narator luda gljiva, prati odnos između stabla koje živi u neobičnoj šumi i dječaka koji odrasta te nosi snažnu moralnu i ekološku poruku. Priča je to o bezuvjetnom prijateljstvu i ljubavi poput one između majke i djeteta, o davanju i uzimanju, djetinjstvu i bezbrižnosti, o odrastanju, zaljubljivanju, potrebama čovjeka, tuzi i sreći. Kako se dječak mijenja kroz vrijeme, tako mijenja i svoj odnos prema stablu, a naposljetku mu se kao starac vrati, tražeći pod njim svoje mjesto mira.

 

utorak, 27. 11. u 19.00

Utorak u foajeu
Davor Sanvincenti: The River i Skoro Ništa: i dalje noć
kazališna dvorana

Uz razgovor će se predstaviti međunarodno priznat porečki umjetnik te će se projicirati njegova dva videorada, The River (2009) i Skoro Ništa: i dalje noć (2017). The River dubinska je navigacija preko jedne fotografije Versus koja prikazuje i portretira socijalni krajolik lišen ikakvog romanticizma. Širenjem izvora slike i zvuka film stvara atmosfere koje kombiniraju narativne i estetske koncepte te istražuje suštinu doživljaja gledanja i slušanja. U višestruko nagrađenom Skoro Ništa: i dalje noć film putuje oko žarulje kao Zemlja oko Sunca i upravo to svjetlo čini film vidljivim. Prikaz je to naše misli koja uvijek pretpostavlja jedno društvo, jednu kulturu i jednu svijest o vremenu.

Ulaz na događaj je slobodan.

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Od Chicaga do Poreča: retrospektiva 1997. – 2018. Beverly Storm Bluth
Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 1. 12. 2018.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00 osim nedjelje i blagdana

Beverly Storm Bluth rođena je 1950. godine u Chicagu, Illinois u SAD-u. Diplomu prvostupnice likovnog odgoja stekla je u SAD-u, dok je diplomski studij primijenjenih umjetnosti završila u Meksiku. Za vrijeme svog rada u SAD-u od 1997. do 2008. sudjelovala je na brojnim pozivnim i selekcioniranim izložbama. Nakon preseljenja u Hrvatsku učinila je kreativnu pauzu do 2014., kada je održala samostalnu izložbu u galeriji Placa u Sv. Lovreču. Odonda do danas Beverly kontinurano radi na novim slikama.

Izložbe: The Relevance of Portraiture in the 21st Century / Guilford Art Center – Connecticut, Art as Spectacle / Katonah Museum of Art New York, Three Ways to Figure / Small Space Gallery – New Haven, Connecticut

„Ova izložba predstavlja posljednjih dvadeset i više godina mog rada. Inspiraciju za slike na mojim uljima pronalazila sam u životnom iskustvu i promatranju izvanjskog svijeta. Predmet mojih ranih radova u boji utjelovljuje samosvijest i osobni, subjektivni izričaj. Biografski elementi odnose se na moje djetinjstvo i odrastanje u Chicagu, gdje sam upila jedinstvene slike, mirise i zvukove gradskog života. Kasnije su moje narativne teme hranila putovanja u Irsku i pustolovine korporativne Amerike. Najnoviji radovi temelje se na slikama iz raznorodnih izvora, kao što su Hrvatska, Van Gogh i životni modeli.“ Beverly Strom Bluth

 

Obrazovna djelatnost 

Pučko otvoreno učilište Poreč organizira tečaj korištenja programa Word i Excel.

Naučite kako uspješno koristiti programe iz MS Office paketa, neophodnih u poslovnom okruženju. Proračunske tablice, poboljšano pisanje formula, izrada dijagrama, obrada teksta, napredniji izgled stranice, predlošci i cirkularna pisma samo su neki od sadržaja koji se obrađuju u 50 nastavnih sati.

Više informacija možete dobiti na broju telefona (052) 887–216 ili putem e-pošte [email protected].

 

Nagrada sv. Maura

utorak, 20. 11. u 19.00
svečana dodjela Nagrade sv. Maura

Istarska sabornica

Nagrada svetog Maura dodjeljuje se od 1991. godine te se svečanost same dodjele povezuje se s blagdanom Svetog Maura, zaštitnikom našega grada. Nagradu dodjeljuje Pučko otvoreno učilište Poreč osobama koje su na području grada Poreča svojim radom u kulturi i drugim sferama djelovanja ustanove dale doprinos od istaknutog značaja za žitelje ovoga kraja, a rezultati njihova rada čine trajne kulturne vrijednosti.

Print Friendly, PDF & Email