NEWS

Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč ponovno osvojili najviše nagrade na 8. Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru

Učenici Umjetnička škola Poreč sa učiteljicom mentrorisom Anamarijom Lovrečić i učiteljem mentorom Paolom Peruško 2017
17.05.2017. 13:04; Učitavanja: 193; Početna / Slider / Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč ponovno osvojili najviše nagrade na 8. Hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru

U Daruvaru se od 12. – 13. svibnja 2017. godine održalo 8. Hrvatsko natjecanje za harmoniku,  koje je ove godine okupilo ukupno 115 solista i 47 mentora iz 36 ustanova iz cijele Hrvatske. Natjecatelji su se natjecali u raznim kategorijama po dobnom skupinama, od najmlađe kategorije „Petar Pan“ do F kategorije u kojoj su se natjecali studenti klasične harmonike.

            Natjecatelje je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud renomiranih hrvatskih harmonikaša i pedagoga. Ponosni smo da je učitelj harmonike Umjetničke škole Poreč profesor mentor Paolo Peruško, bio dio ovogodišnjeg žirija za kategorije A i B.

            Umjetničku školu Poreč ove je godine predstavljalo deset učenika harmonike koji su uspješnim nastupom osvojili osam prvih i dvije druge nagrade:

  • U najmlađoj kategoriji, „Petar Pan“, učenica drugog razreda Lara Viktoria Korenić (klasa prof. Tamara Ignjatović) osvojila je nagradu, 3. mjesto i pehar natjecanja sa 96 bodova;    
  • učenik drugog razreda Nikola Antolović (klasa prof. mentor Paolo Peruško) osvojio je nagradu i 4. mjesto sa 96 bodova;
  • učenik prvog razreda Gabriel Momić (klasa prof. mentor Paolo Peruško) osvojio je nagradu sa 93 boda.
  • U A kategoriji učenica trećeg razreda Riccarda Labinac (klasa prof. savjetnica Vilijana Šugar) osvojila je nagradu, 3. mjesto i pehar natjecanja sa 94,66 boda;
  • učenica trećeg razreda Vita Blažević (klasa prof. mentor Paolo Peruško) osvojila je nagradu sa 94 boda;
  • učenik drugog razreda Luka Kramar (klasa prof. mentor Paolo Peruško) osvojio je nagradu sa 91 bodom;
  • učenik trećeg razreda Leon Korenić (klasa prof. mentor Paolo Peruško) osvojio je nagradu sa 90 bodova;
  • učenik trećeg razreda Gabriel Milohanić (klasa prof.Tamara Ignjatović) osvojio je nagradu sa 88,66 bodova;
  • učenik trećeg razreda Filip Žiković (klasa prof. savjetnica Vilijana Šugar) osvojio je nagradu sa 85 bodova;
  • U B kategoriji natjecanja učenica šestog razreda harmonike Nicol Sinožić (klasa prof. savjetnica Vilijana Šugar) osvojila je nagradu sa 90,33 boda.          

            Za najperspektivnijeg natjecatelja unutar D, E i F kategorije hrvatskog natjecanja u Daruvaru,  Umjetnička škola Poreč dodjeljuje koncert povodom 10. jubilarnih Dana harmonike u Poreču. Ove je godine, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu dobio Stjepan Horvat student Muzičke akademije Sveučilišta Jurija Dobrileu Puli.

            Posebna velika zahvala i pohvala učiteljici mentorici Umjetničke škole Poreč Anamariji Lovrečić koja je predano vježbala, pripremala i brinula se tri dana na natjecanju o učenicima svojih kolega koji su nisu bili u mogućnosti pratiti svoje učenike ili su kao prof. mentor Paolo Peruško bili u žiriju.

            Učenici Umjetničke škole Poreč nastupaju i osvajaju najviše nagrade od samog osnutka ovog natjecanja. Veseli nas da svake godine imamo nove, darovite i vrijedne učenike koji uvijek iznova potvrđuju kvalitetu i rad učitelja harmonike Umjetničke škole Poreč. Svake pohvale su vrijedni učenici koji već godinama na ovom natjecanju svojim nastupima osvajaju najviše nagrade.  Svaki uspjeh, pa tako i ovaj veliko je priznanje i poticaj za dalje.

Čestitke i veliko hvala svim učenicima, učiteljima i  roditeljima! Posebno hvala ravnateljima i učiteljima Osnovne škole Poreč, Osnovne škole Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički, Osnovne škole Tar-Vabriga, Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Poreč i Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin na podršci i suradnji. Ovakav uspjeh moguć je jedino kada svi podržavamo i cijenimo rad i napredak naše djece.

Bravo harmonikaši! Naš ste ponos i radost!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights