NEWS
Pentola Porec S2 102020

Višnjan dobio prvu brendiranu e – bike stanicu

slika e-bike
17.05.2017. 15:15; Učitavanja: 382; Početna / Novosti / Okolne općine / Višnjan dobio prvu brendiranu e – bike stanicu

U samom centru Višnjana, tik do prostorija Turističke zajednice  Općine Višnjan ovih je dana postavljena prva brendirana e-bike stanica. Radi se o stanici za punjenje električnog motora bicikla, koja je na inicijativu direktorice Tz-a dr.sc. Romine Sinosich uz suglasnost općinskog Povjerenika, te u suradnji sa Turističkom zajednicom Istarske županije, postavljena na strateškom i frekventnom mjestu za bicikliste.

Izjava Romine Sinosich, direktorice:

„Grupe biciklista u prolazu  se već uobičajeno skupljaju na trgu Slobode, u centru Višnjana, gdje znaju nešto pojesti i predahnuti…postavljanjem e-bike punionice na, njima već poznatom mjestu, ne dižemo samo kvalitetu ponude, nego dajemo itekako bitan razlog dolaska i prolaska kroz Višnjan.“    

Prema riječima stručnjaka, bicikle s električnim pogonom predstavljaju budućnost biciklizma, njima se sve više služe profesionalci ali i amateri, te polako postaju sredstva prometovanja starih i mladih. Obzirom na sve veći broj biciklista koji prolaze kroz teritorij Općine Višnjan, Turistička zajednica  prepoznala je šansu i potrebu za takvom vrstom obogaćivanja turističke ponude ali i uvođenja noviteta  i inovativnosti.

Izjava R. Sinosich:

„Prema Master planu razvoja turizma Istre, Istra je prepoznata kao destinacija održivog i odgovornog razvoja te se već godinama pozicionira kao biciklistička destinacija… U toj priči, Općina Višnjan ima itekako što ponuditi, pogotovo kad uredimo i označimo sve potencijalne bike staze koje do sada nisu bile prepoznate. Općina Višnjan je prošle godine ostvarila 73.000 noćenja, odnosno čak 53% noćenja više nego u 2015. godini, što predstavlja odličan razlog za postepeno ulaganje u obogaćivanje ponude određenih turističkih segmenata.“   

E- bike stanice postoje u svijetu ali samo na odabranim lokacijama; istarski model podrazumijeva umrežavanje gotovo svih najznačajnijih destinacija na priobalju ali i u središnjem dijelu Istre.

„Postavljanje prve e-bike stanice u centru Višnjana jasan je znak da Turistička zajednica u suradnji sa Općinom prepoznaje nove trendove i potrebe, te radi na dodanoj vrijednosti i valorizaciji teritorija Općine kao mikro destinacije.

Moram naglasiti da je u Istri trenutno postavljeno 15 stanica za e-bike, većinom od strane velikih hotelskih tvrtki i to u poznatim turističkim središtima. TZ Općine Višnjan druga je   turistička zajednica u županiji koja se odlučila na kvalitativni iskorak postavljanjem e-bike punionice…“ R. Sinosich

E- bike punionice realizirane su u suradnji Turističke zajednice Istarske županije sa strateškim partnerima Cube – svjetskim gigantom u proizvodnji bicikla i Bosch, koji je osigurao električne punjače.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email