NEWS

U Poreču održan Dan otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora

IDA-Dan otvorenih vrata (1)
29.06.2018. 17:22; Učitavanja: 152; Početna / Gospodarstvo / U Poreču održan Dan otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora Poreč danas se održao dan otvorenih vrata u sklopu Dana otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije, koje organizira Istarska razvojna agencija(IDA). Prisutne sudionike, mahom male i srednje  poduzetnike i obrtnike, ali i one koji to tek planiraju postati, pozdravio je direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti te izrazio zadovoljstvo odazivom i interesom koji su pokazali. U pozdravima mu se pridružio i zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić koji je prisutnima zaželio ugodan boravak i rad  u porečkom Poduzetničkom inkubatoru koji, osim što okuplja mlade poduzetnike i daje im prostor za poslovanje, može ugostiti i brojne edukacije za sve zainteresirane.

Prisutnima su predstavnici Grada Poreča-Parenzo prezentirali aktualne mjere za poticanje razvoja poduzetništva dok su predstavnici IDA-e dali obol u kontekstu IDA-ine podrške malom i srednjem poduzetništvu. Nakon toga uslijedila je i stručna edukacija „Kako izraditi pametan poslovan plan?“, čime je dovršeno ovo trodnevno događanje koje je, prije Poreča, gostovalo u Rovinju i Puli.

Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije organizirani su u sklopu IDA-inog EU projekta „Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške – HQ_ISTRIA”, ukupne vrijednosti 600.000 kuna, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Budući da projekt za cilj ima  razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja i edukacije za male i srednje poduzetnike, Sabatti je naposljetku najavio niz besplatnih edukacija u sferi digitalnog gospodarstva s kojima IDA kreće na jesen. Detalje o postupku prijave zainteresirani će moći potražiti na webu i društvenim mrežama IDA-e već od rujna.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S