NEWS

U Palestri održano polaganje za učenička karate zvanja (kyu)

20171216_121857 (800x600)
19.12.2017. 00:58; Učitavanja: 224; Početna / Sport / U Palestri održano polaganje za učenička karate zvanja (kyu)

U subotu, 16.12.2017. u sportskoj dvorani “Palestra”, Karate klub FINIDA održao je polaganje za učenička karate zvanja (kyu zvanja), odnosno polaganje za početničke i više pojaseve. Ispit, kome je pristupilo ukupno 24 kandidata, članova Karate kluba FINIDA, održao je licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza, predsjednik kluba i glavni trener, gosp. Mirko Banović, uz asistenciju trenerice Tamare Banović.

I ovog puta ispitu su pristupili i polaznici karate vrtića, odnosno najmlađi članovi (3-5 godina), koji su polagali i za početnička i za viša učenička zvanja. Inače, polaganje predstavlja demonstraciju znanja te se održava na način da svaki kandidat izvodi program polaganja za određeno karate zvanje, dok ispitivač ocjenjuje njegovu izvedbu. Program se sastoji od određenih karate tehnika i kata koje kandidat mora savladati prije samog polaganja. Svaki kandidat koji položi za određeno zvanje, stječe pravo na pripadajuću diplomu Hrvatskog karate saveza, koju je ispitivač dužan uručiti kandidatu nakon uspješno položenog ispita.

Komisija za pojaseve Hrvatskog karate saveza, svakog kandidata uvodi u službenu evidenciju nositelja zvanja u HKS-u. Karate zvanja dijele se na učenička i majstorska, a ista su podijeljena po svojevrsnim stupnjevima. Kod učeničkih to su: 9. kyu: bijelo-žuti pojas, 8. kyu: žuti pojas, 7. kyu: narandžasti pojas, 6. kyu: crveni pojas, 5. kyu: zeleni pojas, 4. kyu: plavi pojas, 3. kyu: ljubičasti pojas, 2. kyu: smeđi pojas, 1. kyu: smeđe-crni pojas.

Za prvo učeničko zvanje, odnosno bijelo-žuti pojas, polagali su članovi karate vrtića, i to njih šest, za žuti osam članova, za narandžasti tri člana, za crveni dva člana, za zeleni jedan član te za plavi četiri člana.

Sljedeći članovi uspješno su položili za pripadajuća zvanja:

Bijelo – žuti pojas (9. kyu)

1. MEGI GOSTOJIĆ STRANI (karate vrtić)
2. IRMA MEŠIĆ (karate vrtić)
3. ANTHONY REY PALAZIOL (karate vrtić)
4. GABRIEL PERKO (karate vrtić)
5. PETAR RADOLOVIĆ (karate vrtić)
6. DAMIAN SAVIĆ (karate vrtić)

Žuti pojas (8. kyu)

1. NOA ĆOSIĆ (karate vrtić)
2. LANA KADUM
3. ANA MATOŠEVIĆ PETROVIĆ
4. ARMIN MEŠIĆ
5. LEONARDO MUNDA
6. JURA OROZ
7. PETAR PUŠKARIĆ
8. EVA PAOLA RAMAJA

Narandžasti pojas (7. kyu)

1. JAKOV NESUDA (karate vrtić)
2. MAXIM RUSMIR
3. MILE VLADUŠIĆ

Crveni pojas (6. kyu)

1. ROBERT PREMUŽ
2. DINO STARČIĆ

Zeleni pojas (5. kyu)

1. KATE RADOVIĆ

Plavi pojas (4. kyu)

1. EMILI JURCAN
2. CHIARA MAČINIĆ
3. MIA MIJATOVIĆ
4. IVANA OSTOJIĆ

Karate klub FINIDA Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S