NEWS

U teškoj nesreći poginuo Zvonko Pavić (51) iz Červar Porta

mvuk3513820
13.02.2018. 19:49; Učitavanja: 2.151; Početna / Crna kronika / U teškoj nesreći poginuo Zvonko Pavić (51) iz Červar Porta

Zvonko Pavić (51) iz Červar Porta poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći na porečkoj obilaznici u utorak oko 18.35 sati kada je na njega naletio automobil Renault Megane pulskih oznaka. Pavić je od siline udara preminuo na licu mjesta, a vozač automobila, 23-godišnjak iz Poreča, u nesreći nije ozlijeđen.

Prema policijskom izvješću do nesreće je došlo kada se 23-godišnjak kretao obilaznicom iz smjera Varvari prema rotoru Vranići. Budući da je vozio brzinom neprilagođenoj stanju i uvjetima na cestama, udario je u 51-godišnjaka koji je prelazio cestu, a “nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućim materijalom”, navodi policija. Od siline udarca, pješak je preminuo na mjestu događaja. Vozač automobila nije bio pod utjecajem alkohola.

Dio obilaznice je zbog očevida bio zatvoren za sav promet do 23.30 sati, kada je cestarska služba očistila prometnicu. Očevid su u nazočnosti zamjenika pulskog Općinskog državnog odvjetnika Mladena Pavasovića obavili porečki policajci. Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava radi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom, navedeno je u policijskom izvješću o nesreći.

Službeno izvješće o nesreći potvrdilo je prve pretpostavke da je nesreći kumovala brzina i činjenica je pješak prelazio cestu na mjestu gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, a k tome nije nosio nikakav reflektirajući predmet ili detalj na sebi po kojem bi bio uočljivi vozilima. No, nezanemariva je činjenica da je porečka obilaznica inače u potpunom mraku, a rasvjeta je sinoć upaljena tek nakon nesreće, odnosno samo za potrebe policijskog očevida.

Taj manji dio obilaznice, od rotora Vranići do Petrolove benzinske postaje, od ranije je “poznat” po teškim nesrećama gdje su u manje od pet godina poginule četiri osobe, a bilo je više teško ozlijeđenih osoba. Na tom dijelu jedino svjetlo daje nekoliko stupova ispred benzinske.

 

(M. SARDELIN, M. VUKŠIĆ, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S