Održana svečana večera Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnica Umag te Ogranka umirovljenika Istraturista

ogranakfinal
29.12.2017. 13:03; Učitavanja: 214; Početna / Lifestyle / Zabava / Održana svečana večera Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnica Umag te Ogranka umirovljenika Istraturista

U hotelu Sol Garden Istra gotovo 250 umirovljenika ispratilo je 2017. godinu. Tradicionalna večer koja se održava u organizaciji Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnica Umag te Ogranka umirovljenika Istraturista, još jednom je okupila velik broj umirovljenika koji su uživali u slavljeničkom tonu. Večera se održala 28. prosinca, a tijekom večere, osim odlične zabave, dobre atmosfere, održana je i tradicionalna lutrija, s brojnim nagradama.

Prilikom formalnog dijela, predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske podružnice Umag, Anton Pertot istaknuo je kako je postala tradicija da se na ovakav način okupljaju umaški umirovljenici kako bi se pripremili za doček nove godine. Rekao je kako je Sindikat umirovljenika Hrvatske tijekom cijele godine poduzimao niz akcija kako bi se poboljšao život umirovljenika. Ovom je prilikom predao priznanje Istraturistu zbog dugogodišnje kvalitetne suradnje u mnogim projektima.

Fulvio Titonel, bivši zaposlenik Istraturista i predsjednik Ogranka umirovljenika Istraturista istaknuo je kako je upravo u hotelu Sol Garden Istra prije pet godina osnovan Ogranak umirovljenika Istraturista, uz pomoć Uprave i SUH-a grada Umaga. Nabrojao je realizirane aktivnosti tijekom 2017.godine, kao što je druženje na 28. izdanju Plave lagune Croatia Open Umag, zajedničko praćenje mečeva i druženje uz gastro ponudu, propusnice za ulazak u aquaparkove i kampove, jednodnevni izlet u Ljubljanu na božićni advent, te rekreacija u Domu umirovljenika Atlilio Gamboc dva puta tjedno. Na kraju svojeg izlaganja, poručio je kako „u rijeci nikad ne teče ista voda, ali korito ostaje isto ili još jače“.

Direktor Istraturista Ronald Korotaj objasnio je proces pripajanja Istraturista Plavoj Laguni i istaknuo kako će se  poticanje aktivnosti ogranka umirovljenika Istraturista nastaviti i dalje. Prezentirao je rezultate Istraturista, od kada postaje u sustavu grupacije Plave Lagune, odnosno rezultat da je tijekom tri godine (2014-2017) broj noćenja u kapacitetima Istraturista porastao za 420 tisuća. Rekao je kako je to učinjeno upravo s postojećim  zaposlenicima, kojima je trebalo dati prostora i potencijala za razvoj. „Ozbiljno smo povećali plaće i investicije u destinaciji Umag. Od 1.1. prosječna plaća radnika u Umagu će rasti skoro 10 posto. Krenuli smo s investicijama i siguran sam da će svi u Umagu biti zadovoljni i ponosni kada se napravi rekonstrukcija kampa Stella Maris, kao i Garden Suites & Rooms Sol Umag. Realizacijom investicija u Umagu u sljedećoj godini otvorit će se 200 novih soba, tako da se priprema nadogradnja svega onoga što ste vi kao bivši djelatnici Istraturista gradili“ , poručio je Ronald Korotaj, od 1.1. 2018. član Uprave Plave Lagune.

Večera se nastavila u neformalnijem tonu, uz zabavni program i nezaobilaznu humanitarnu lutriju. Ukupno je prikupljeno 5.200 KN dobrovoljnih prihoda koji će se uplatiti za humanitarne svrhe.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email