NEWS

Pridružite se bogatom prvomajskom programu u Vižinadi

2024-04-30_15h21_57
30.04.2024. 15:22; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Pridružite se bogatom prvomajskom programu u Vižinadi

I ove godine na području Vižinade će se Međunarodni praznik rada obilježiti bogatim programom u kojem će se naći obilje aktivnosti, zanimljivih događanja, druženja i zabave.

Službeni početak prvomajske priče bio je u nedjelju 28. travnja kad je u crkvi Sveti Vital na Ritošinom Brigu upriličena misa za mještane.
Nastavak je danas, u utorak 30. travnja od 9 ujutro obilježavanjem Dana oslobođenja i polaganjem cvijeća na spomenik palih boraca u Vižinadi. Istog dana u večernjem terminu od 20 sati svi će moći uživati u proslavi Međunarodnog praznika rada u mjestu Ferenci te na prvomajskom krijesu u Brdskoj ulici u Vižinadi.

A već tradicionalno će srijeda 01. svibnja započeti budnicom u izvedbi Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada. Zvukovi limenih instrumenata najprije će se u 6 sati ujutro zaoriti Vižinadom, potom u 6.30 na Ritošinom Brigu, u 7.15 u Mekišima, pa u 8 sati u Ferencima, nakon čega u 8.45 slijedi Crklada. Brass Band svoj glazbeni pohod nastavlja u 9.30 sati u Nardučima, potom u 10.15 u Vranjem Selu, pa u 11 u Markovićima. Slijede Danci u 11.45 sati, Vrh Lašići u 12.30 i Ohniči u 13.15, a sve završava u Vižinadi u 14 sati. Istodobno, dok naši majstori limene glazbe budu obilazili mjesta na području Općine Vižinada, odvijat će se program, pa će najprije u 9.30 sati članovi Lovačke udruge Fazan na streljani kod Lovačkog doma Vižinada pokazati svoje umijeće na događanju zatvorenog tipa. Slijedi boćarski turnir na kojem svi mogu navijati za svoje favorite, i to u 10 sati na boćalištu u Vižinadi. Pravo sudjelovanja na ovom turniru imaju mještani Općine Vižinada.

U isto vrijeme, u 10 sati, kreće i pješačenje na brdo Svetog Tome, a okupljanje svih zainteresiranih koji se žele pridružiti pješačenju je ispred Doma kulture. Također, bit će upriličene Prvomajske dječje igre bez granica koje organizira Kickboxing klub Zeus. Svi ćemo se potom okupiti u 12.30 na druženju građana u Lovačkom domu uz zajednički ručak, a dan će završiti turnirom u briškuli i trešeti koji počinje u 14 sati u Cafe baru Parenzana, pri čemu pravo sudjelovanja imaju stanovnici Općine Vižinada. No to nije sve, jer u subotu 04. svibnja od 16 do 20 sati organiziramozavršni party 3. Viva Vino Vižinada na parkingu iza općinske zgrade u Vižinadi, na koji ste svi dobrodošli.

U slučaju loših vremenskih prilika sve aktivnosti na otvorenom će se odgododiti, pa stoga iščekujemo dobro vrijeme i veselimo se zajedničkim trenucima i druženju.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email