NEWS

David Pršurić, učenik Umjetničke škole Poreč osvojio I. nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa

29.04.2024. 14:47; ; Početna / Kultura / David Pršurić, učenik Umjetničke škole Poreč osvojio I. nagradu na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa
2024-04-22

62.hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa odvijalo se u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga od 18.-25. travnja 2024. godine. Za disciplinu harmonike održano je u Zagrebu u Glazbenoj školi “ Rudolf Matz“. Natjecanje se odvijalo po dobi od I. do VIII. kategorije. U radu ocjenjivačkog suda natjecanja sudjelovali su eminentni hrvatski pedagozi i izvođači na klasičnoj harmonici Marjan Krajna, Gordana Šuštic, Dražen Košmerl, Dalibor Boljun i Nikolina Furić.

Na natjecanju su sudjelovali učenici  harmonike iz osnovnih i srednjih škola te studenti klasične harmonike sa Muzičkih akademija. Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik petog razreda David Pršurić koji je nastup na Državnom natjecanju izborio osvajanjem prve nagrade na Regionalnom natjecanju. David, kojeg je za natjecanje pripremao učitelj savjetnik Paolo Peruško izvrsnim je nastupom osvojio prvu nagradu u drugoj kategoriji harmonike.

Učitelj savjetnik Paolo Peruško već dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti njegov trud i rad s učenicima temeljem kojeg je i promoviran od Ministra u zvanje učitelj savjetnik. Državnom natjecanju prethodile su dugotrajne i naporne pripreme te se od srca zahvaljujemo i dragim roditeljima koji su neizmjerna podrška i pomoć. Ovakvi sjajni rezultati mogući su jedino uz veliku podršku i suradnju roditelja i veliki timski rad i povjerenje učenika, učitelja i roditelja. Zahvaljujemo se i ravnateljici i učiteljicama/ma OŠ Finida na razumijevanju i podršci tijekom priprema i izostanaka za vrijeme nastupa na natjecanjima.

David Pršurić je sudjelovao na više natjecanja na kojima je redovito osvajao prve nagrade i najviše bodove. Izuzetno smo ponosni na Davidom uspjeh, napredak, trud i ljubav prema glazbi te posvećenost koju pokazuje u vježbanju i sviranju. Osobito je lijepo slušati Davida dok nastupa na koncertima i natjecanjima kojima uvijek oduševi i razveseli publiku i žiri svojom muzikalnošću i kreativnošću te kako prenosi glazbu svirajući s ljubavlju harmoniku.

Čestitamo od srca Davidu izvanrednom uspjehu i osvojenoj 1. nagradi koja je uz darovitost, rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

 

Bravo i najveće čestitke Davidu, učitelju Paolu te predivnim roditeljima.

Želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

 

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Print Friendly, PDF & Email