NEWS

Prvomajska fešta u Funtani – dan za druženje, obiteljsku zabavu uz pljočke, potezanje konopa, skakanje u vreći i još mnogo toga

440774838_458637193347170_8002925939850398284_n
01.05.2024. 23:52; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Prvomajska fešta u Funtani – dan za druženje, obiteljsku zabavu uz pljočke, potezanje konopa, skakanje u vreći i još mnogo toga
Današnji predivan dan pratio je feštu 1. maja u Funtani u kojoj su angažirane sve Funtanjanske udruge i sportski klubovi, piše Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva”. Feštu su posjetili mnogobrojni  gosti i turisti.
 
Samo u obiteljskim igrama sudjelovalo je 70ak djece i roditelja, a natjecalo se u nekoliko disciplina: štafeta, jaje na žlici, skakanje u vreći, poligon i karijola.
Pobjednici obiteljskih igara je grupa Browleri koji su u svim kategorijma osvojili maksimalan broj bodova.
 
Pararelno se odigravao turnir u nogometu i odbojci na pijesku. Pažnju je privukao i graničar.
Neizbježno je bilo odmjeriti snage u potezanju konopa, a znalci su zaigrali i staru igru – pljočke.
Rijetku priliku nam je priredio i Marinko Žužić sa svojim streljaštvom…Strpljivo nam je objašnjavao kako pogoditi metu zračnom puškom. Većina se i uvjerila da nije tako jednostavno kao što izgleda…
Nakon sportskog djela trebala nam je okrijepa pa smo se okrijepili sa čevapčićima i pokojim pićem koje je za sve posjetitelje bilo besplatno.
Udruga “Na izvorima prijateljstva” zahvaljuje se direktorici Ani Milohanović Čehić Funtana Tourist Board, načelniku Općine Mladenu Grgeti, Lorenzu Štifaniću SRD GRMA Funtana  i cijeloj ekipi na odličnom grahu kojeg smo podjelili oko 600 porcija.
Udrugi Loza koje su držale gastro red i Anesu (NK Funtana) koji je opet dokazao da je na grillu najjači i pobrinuo se kako bi svi bili siti. Također zahvale komunalnom poduzeću Puntici d.o.o Funtana koji su prethodnih dana pripremali teren i opremu, NK Funtana Igor Žiković ,Tomislavu Prolić te OK FUNTANA/VRSAR na organizaciji turnira kao i našem Marinku Žužiću Udruga Branitelja Funtana Pis na prilici da se okušamo u rijetkoj prilici u streljaštvu .
Našoj ekipi ART FUNTANA Jasminka Pršurić i Mariji Sekulić te Adrijana Palinkaš Ivković koje su zamjesile preko tisuću fritula i kroštula.
Na kraju našim mladim mamama koje su prekrasno dekorirale Perila..
 
Zaključujemo da na fešti 1. maja u Funtani svi uživaju, posebice djeca koja dan provedu u sportu i zabavi sa svojim roditeljima.  Mještanima je to fešta pred turističku sezonu, a turistima u sjećanju ostaje veseli duh lokalnog stanovništva i gostoprimstvo.
 
Dječji osmjesi i vesela lica najbolja je nagrada i dokaz da se vidimo i dogodine
 
 
Print Friendly, PDF & Email