NEWS

Drugi dan na BOOKtigi

bcus3390535
Sa sajma BOOKtižin u Parku Matije Gupca
21.04.2017. 08:24; Učitavanja: 90; Početna / Kultura / Drugi dan na BOOKtigi

Drugo jutro BOOKtige započinje u društvu s Mladenom Kušecom, književnikom koji je obilježio mnoga djetinjstva – kroz svevremenska djela kao što su Plavi kaputić, Mama, tata i ja, Volim te te brojne druge, kroz veliki broj slikovnica za najmanje, kao i kroz radijske emisije Tonkica Palonkica, frr, Patuljci pojma nemaju i Bijela vrana.

Na ovogodišnjoj BOOKtigi Kušec će s djecom i svojim lutkama otvoriti filmsko jutro te uz video projekciju uvesti male i velike u jedan drugačiji dječji svijet, svijet Hihotića, iz kojega će zasigurno izaći puno bogatiji. TV kinoteka Hihotići započet će u petak, 21. travnja u 10 sati.

U goste BOOKtigi u 13 sati dolazi jedan od najetabliranijih pisaca današnjice, koji je u svojoj karijeri objavio redom klasike suvremene hrvatske književnosti, Zoran Ferić. Omiljeni profesor književnosti predstavit će svoj posljednji roman Na osami blizu mora.

U 17 sati nastavlja se književni program za naše najmlađe posjetitelje kada će biti predstavljena nagrađivana slikovnica Škura, škura boška koju su napisali i oslikali Ljubomir Grgorinić Rađen, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, sin, mama i tata. Ona je rezultat zajedničke obiteljske kreativnosti, a svojim postojanjem svjedoči o važnosti timskoga rada te vrijednosti obitelji kao prostoru ljubavi, slobode, istraživanja i sigurnosti. A ova obitelj to dokazuje. Kao rezultat toga predstavit će nam slikovnicu Škura, škura boška, pisanu na tri jezika: na hrvatskoj južnoistarskoj čakavici, na njemačkom i engleskom jeziku, u petak, 21. travnja 2017. godine u 17 sati.

Večernje događanje rezervirano je za svečanu dodjelu Nagrade BOOKtiga 2017. Poznata hrvatska teatrologinja i spisateljica Mani Gotovac ovogodišnja je dobitnica Nagrade koju Gradska knjižnica Poreč dodjeljuje osmi put najčitanijem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama. Nagradu je Gotovac osvojila za roman Snebivaš me.

Mani Gotovac već je odavno osvojila srca čitalačke publike, a ova je Nagrada još samo jedan dokaz kako lako pronalazi put do svojih čitača i u knjižnicama Istarske županije. Nagrada se sastoji od novčane nagrade, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid te posebnog priznanja koje će književnici biti uručeno na BOOKtigi, u Noći knjige, u petak 21. travnja 2017. godine u 19 sati kada će dobitnica predstaviti ovaj snažni roman pun emocija, strasti, žudnje, radosti i bola.

Na dodjeli će biti prikazan i kratki film “Nagrada BOOKtiga”, djelo Studija Sonda, koji je na Danima komunikacije održanih u Rovinju nagrađen zlatnom nagradom Ideja X u kategoriji Turizam, kultura i slobodno vrijeme.

 

Veselimo se vašem dolasku!

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights