NEWS
HALF MARATON S

U Labincima proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

bsh
25.06.2022. 13:25; ; Početna / Novosti / Okolne općine / U Labincima proslavljen Sveti Ivan, zaštitnik mjesta

Nakon dvije godine limitiranih proslava, ovogodišnja fešta povodom Svetog Ivana, zaštitnika mjesta Labinci, nadišla je sva očekivanja.
Brojni mještani i njihovi gosti prisustvovali su svečanoj misi sa procesijom u  kojoj je sudjelovao  veći broj svećenika.

Večernja fešta na rukometnom igralištu u Labincima započela je kulturno umjetničkim programom svih aktivnih grupa Zajednice Talijana Labinci,  a feštu su zajednički organizirali Zajednica Talijana Labinci i Općina Kaštelir-Labinci uz potporu Talijanske Unije i Savjeta za nacionalne manjine republike Hrvatske

Odrasle članice Zajednice Talijana za koje se ove godine organiziralo više tečajeva dekorativnih tehnika pod vodstvom Ester Diklić, izložile su na ogradi rukometnog igrališta radove nastale na zadnjem tečaju alternativnog slikanja.

Program je započeo najmlađim sudionicima, to su dvije plesne skupine koje pod vodstvom Chiare Sirotic vježbaju moderni ples. Prve su nastupile  plesačice grupe Mini, djevojčice od 3 do 6 godina, koje su otplesale koreografiju  “Non vedo l’ora di diventare re”. .

Grupa Latice koju čine djevojčice od 7 do 10 godina,  otplesala je koreografiju “Illuminami”

U Zajednici Talijana Labinci  veliki broj djevojčica i mini pjevačica  vježba pjevanje uz voditeljicu Dianu Bernobić Sirotić. One su nastupile slijedećim redoslijedom:

  1. Noemi Turčinović Kovač – La canzone dell’estate
  2. Noemi Močibob – La danza delle farfalle
  3. Evita Kocijančić – Il leone si e’ addormentato
  4. Nikol Močibob – Netko drugi (vrijeme je za nas)
  5. Paola Kovač Deklić – Nel blu dipinto di blu
  6. Edina Kurtović – Always remember us this way
  7. Paola e Edina – Shallow 

Nakon  djevojčica nastupila je i vokalna etno skupina  Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.Nakon programa voditeljica  je podsjetila članove da se u nedjelju. 26.6.2022. u Zajednici Talijana održavaju izbori te da im je dužnost pristupiti glasovanju.

Za cjelovečernje veselje, muziku i ples pobrinula se Malvazija band, a svi prisutni mogli su se pridružiti ponudi ića i pića domaćina, tj. organizatora ove fešte, Zajednice Talijana Labinci i Općine Kaštelir-Labinci.

E.D. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email