Istarski pedagozi sudjelovali na XIII. Međunarodnoj konferenciji u Srbiji

25.06.2022. 16:57; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Istarski pedagozi sudjelovali na XIII. Međunarodnoj konferenciji u Srbiji
mh2

Međunarodna znanstvena konferencija održala se od 24. lipnja do 26. lipnja 2022. u Aranđelovcu u Srbiji pod nazivom Unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih. Pedagoginja Martina Matijašec iz Talijanske srednje škole – Scuola Media Superiore Italiana Rovinj-Rovigno i Talijanska osnovna škola – Scuola Elementare Italiana „Bernardo Benussi“ Rovinj-Rovigno i pedagog Alen Hasikić iz Osnovne škole Joakima Rakovca u Svetom Lovreču predstavili su rad po nazivom: Zadovoljstvo učitelja društvenim statusom i ugledom njihove profesije.

Pedagozi su prezentirali znastveni rad koji tematizira profesiju učitelja, te su za potrebe rada proveli istraživanje u osnovnim škola u Istarskoj županiji. U istraživanju je sudjelovalo 146 učitelja razredne i predmetne nastave.

Rezultati rada pokazali da su učitelji razredne i predmetne nastave smatraju da je njihov društveni status loš,  te da njihova profesija nije cijenjena u društvu kao i da su potplaćeni u odnosu na druga promatrana zanimanja.

Ovaj rad se može smatrati kao doprinos u osvještavanju nadležnih tijela i osnivača škola da ulaganjem u učitelje ulažu i u budućnost.

A.H.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna