NEWS

Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica, ulaganja vrijedna gotovo pola milijarde kuna

Istra Premium Camping Resort_Activity Pool_01
18.06.2019. 08:36; Učitavanja: 1.535; Početna / Gospodarstvo / Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica, ulaganja vrijedna gotovo pola milijarde kuna

Otvorenjem Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču te Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani, Valamar je predstavio ovogodišnje investicije vrijedne 793 milijuna kuna. Time je zaokružen trogodišnji investicijski ciklus u kojima je Valamar realizirao čak 2,5 milijarde kuna ulaganja te potvrdio poziciju najveće hrvatske turističke kompanije i vodećeg nacionalnog investitora.

„Valamar je do sada, uključujući i ovogodišnje investicije, u hrvatski turizam uložio 5,8 milijardi kuna. U sklopu trogodišnje strategije rasta i razvoja u turistički portfelj smo uložili ukupno 2,5 milijarde kuna, a ako uključimo i investicije u širenje poslovanja i akvizicije, i više od 3 milijarde kuna. Osim u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke dodane vrijednosti, Valamar kontinuirano ulaže i u materijalne uvjete rada i razvoj svojih zaposlenika zbog čega je prepoznat kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj. Ove godine smo otvorili oko 400 novih radnih mjesta pa će ovoga ljeta u Valamaru raditi oko 7 tisuća zaposlenika.“, rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara.

Novinarima su danas predstavljeni Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču te Istra Premium Camping Resort 5* u Funtani – dva nova velika objekta s 5 zvjezdica koji su već primili prve goste i bilježe odličan booking za ovu sezonu.

Jedinstveni Valamar Collection Marea Suites 5* zaokružio je segment Collection ponude u Poreču.  Investicija je vrijedna 140 milijuna kuna. Gradnja Marea Collection Resorta započela je na jesen, te je uspješno završena u samo osam mjeseci. Na izgradnji je bilo angažirano 25 domaćih tvrtki. 

„Valamar Marea Collection Resort je dizajniran za odmor obitelji s djecom te je ovom investicijom proširena ponuda obiteljskog odmora u Poreču gdje će gosti moći uživati u V level uslugama, luksuznim suiteovima s pogledom na more, u više od 200 četvornih metara atraktivnih bazena, novouređenoj plaži, restoranima, sportskim sadržajima i Maro ponudom za djecu svih uzrasta“, istaknuo je Ozren Renko, direktor novog resorta.

Investicija u Istra Premium Camping Resort, prvi Valamarov veliki kamp s 5 zvjezdica te jedan od najboljih kampova na Mediteranu, predstavlja nastavak ulaganja u kamping segment u smjeru visoke dodane vrijednosti. U Istra Premium Camping Resort je u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna.

Istra Premium Camping Resort ima veliki obiteljski Aquapark s čak 1000 četvornih metara vodene površine, veliku zabavnu dvoranu s kinom, pozornicom, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu. Ima i  jednu od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad Vrsar, svoju Piazzu, restorane, barove, V Sport Park i igrališta, kao i glamping šatore te luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima. Riječ je o family resortu visoke dodane vrijednosti u segmentu kamping proizvoda“, izjavila je Lea Sošić, direktor razvoja proizvoda u Valamaru.

Valamarove goste je ove sezone dočekao i potpuno uređeni TUI Sensimar Carolina Resort by Valamar i Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, novi sadržaji u hotelu Valamar Meteor u Makarskoj te niz noviteta u kampovima Lanterna Premium Camping Resort i Ježevac Premium Camping Resort na Krku.


O Valamar Rivieri

Valamar Riviera je vodeća hrvatska turistička kompanija koja upravlja hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima u poznatim turističkim destinacijama – u Istri, na otocima Krku i Rabu, u Makarskoj i Dubrovniku te u Obertauernu u Austriji.

U 34 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta Valamar može smjestiti oko 58.000 gostiju dnevno s ciljem pružanja savršenog odmora i autentičnog doživljaja za svakog pojedinog gosta. Strategija kompanije počiva na načelu da su ulaganja u turističku ponudu visoke dodane vrijednosti, razvoj talenata, inovativne usluge i razvoj destinacije glavni pokretači rasta i razvoja. Valamar je lider u inovativnom upravljanju odmorišnim turizmom i partner destinacijama koji kroz odgovorno i održivo turističko poslovanje stvara novu vrijednost za goste, djelatnike, dioničare i lokalnu zajednicu. 

Valamar kao top poslodavac

Valamar je najveća hrvatska turistička kompanija i godinama čvrsto drži poziciju najboljeg poslodavca u turizmu. Ove smo godine zauzeli i visoko 7. mjesto na ljestvici top poslodavaca u Hrvatskoj, gdje smo i dalje jedina turistička kompanija u prestižnom društvu top 20 poslodavaca prema izboru portala MojPosao.

Ove će sezone u Valamaru od Istre i Kvarnera do Dubrovnika raditi više od 7.000 djelatnika u 34 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta. Svake godine nudimo od 300 do 500 novih ugovora na neodređeno vrijeme, a ove smo godine otvorili 400 novih radnih mjesta. Radna snaga u hrvatskom turizmu danas predstavlja izazov. Mi se s tim izazovom uspješno nosimo, te se proces selekcije i zapošljavanja za ovu sezonu bliži kraju.

Strateški smo usmjereni na domaće tržište rada. Većinu zaposlenika u Valamaru čini lokalno stanovništvo destinacija u kojima poslujemo dok ostali dolaze iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, a s poticanjem lokalnog zapošljavanja želimo nastaviti i u budućnosti. Danas je oko 99 posto djelatnika Valamara iz Hrvatske s hrvatskim državljanstvom, a ostali su većinom iz nama susjednih zemalja.

Kontinuirano ulažemo u povećanje prava i razvoj naših zaposlenika. Prošle godine smo i prvi u Hrvatskoj pokrenuli program nagrađivanja Valamar jamstvo koje garantira minimalni neto primitak od 5.000 do 7.500 kuna svim zaposlenicima koji odrade puni mjesečni fond sati. Ove smo godine uveli isplatu 13. plaće u iznosu od 5.000 kuna neto svim radnicima s ugovorom na neodređeno vrijeme i svim radnicima koji će u 2019. godini raditi najmanje 10 mjeseci. Također, svim radnicima u stalnom radnom odnosu ove ćemo godine isplatiti i božićnicu u iznosu od 2.000 kuna neto. Jedini dajemo posebne nagrade sezonskim zaposlenicima koji odrade sezonu do kraja u iznosu od 1.200 do 2.000 kuna neto za sezonu, od čega će 500 kuna biti isplaćeno već s plaćom za mjesec srpanj. 

Investicije u 2019. godini

Do sada smo, uključujući ovogodišnje investicije u visini od 793 milijuna kuna, u hrvatski turizam uložili ukupno 5,8 milijardi kuna. U istom razdoblju Valamar Riviera stvorila je transparentniji sustav korporativnog upravljanja, poslovne i financijske komunikacije te se pojačao interes novih domaćih i internacionalnih institucionalnih investitora u Valamarovu dionicu, koja je već sedam godina za redom nagrađena kao najbolja dionica u Hrvatskoj.

Među ovogodišnjim investicijama posebno se ističu ulaganja u kamp Istra koji će ove sezone postati najveći kamp s 5* u Hrvatskoj, otvaranje luksuznog obiteljskog hotela Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču, zatim u daljnji razvoj smještaja, proizvoda i usluga u Lanterna Premium Camping Resortu 4* i Ježevac Premium Camping Resortu 5*. U tijeku je i nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima Valamara.

Prošle je jeseni kamp Istra Sunny Camping 2* u Funtani ušao u drugu fazu investicije te tako ovo ljeto Valamarove goste dočekuje visoko uređeno kamping ljetovalište, Istra Premium Camping Resort 5*. U Istra Premium Camping Resort je u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna. Goste očekuje veliki obiteljski vodeni park Aquamar na 1.000 četvornih metara vodene površine s čitavim nizom tobogana i vodenih atrakcija, velika zabavna dvorana s kinom, pozornicom, dječjim klubovima i igraonicama te Super Maro programima za djecu, jedna od najljepše uređenih Valamar plaža s pogledom na stari grad Vrsar, Piazza tržnica, restorani, barovi, sportskorekreacijska zona V Sport Park, Terra Magica adventure mini golf, brojna dječja igrališta, kao i novi glamping šatori (9), dodatne mobilne kućice različitih tipova (135) te nove luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima (4). Istra Premium Camping Resort 5* s 826 smještajnih jedinica bit će ljetovalište najviše razine s bogatom ponudom i odličnom uslugom.

Valamar Collection Marea Suites 5*, investicija vrijedna 140 mlijuna kuna, dizajniran je za obitelji s djecom u kojem će gosti uživati u V level uslugama, luksuznim suiteovima veličine od 32 do 56 četvornih metara s pogledom na more (108 soba), više od 200 četvornih metara atraktivnih bazena, pješčanoj plaži Val Marea Sandy Family, restoranima, sportskim sadržajima i Maro ponudi za djecu svih uzrasta. Posebna briga posvećuje se uređenju hortikulture i sadnji novih drveća, raslinja i ukrasnog bilja koji su autohtoni istarskom podneblju.

U najvećem kampu Valamar Riviere, Lanterna Premium Camping Resortu 4* by Valamar nastavlja se s razvojem premium segmenta postavljanjem dodatnih mobilnih kućica, uređenjem 3 kamping zone u kojima će gosti moći uživati u novim mobilnih kućicama te repozicioniranjem dijela postojećih parcela. Nastavlja se i s uređenjem plaža u Tarskoj vali, rekonstrukcijom sanitarnog čvora te proširenjem obiteljskog aquaparka s dodatnim vodenim površinama, kao i ostalim radovima namijenjenim unapređenju usluge i kvalitete sadržaja.

140 milijuna kuna investicija na otoku Rabu za 2019. godinu predstavlja najveći investicijski ciklus društva Imperial u zadnjih 10-ak godina. Povrh brojnih projekata u povećanje kvalitete ponude za goste, nova ulaganja s osobitim naglaskom uključuju rekonstrukciju i repozicioniranje Valamar Carolina Hotel & Villas 4* te daljnje unaprjeđenje Padova Camping Resorta by Valamar prema upscale i premium segmentu putem nastavka razvoja smještajnih kapaciteta i ulaganja u dodatne sadržaje. Investicijom u Valamar Carolina Hotel & Villas 4* povećava se kapacitet (sa 152 na 174 sobe), unaprjeđuje kvaliteta smještaja i ostalih sadržaja i usluga (postojeći restoran, lobby bar, javni prostori, novi bazeni za odrasle te wellness i fitness zone) te omogućuje partnerstvo s TUI Sensimar brendom. Valamar Padova Hotel 4* je novu turističku sezonu dočekao kao hotel s obiteljskom ponudom. Provode se projekti poboljšanja energetske učinkovitosti u implementaciju toplinskih solarnih sustava, učinkovitih toplinskih pumpi i ostalo.

U destinaciji Makarska ulaganja vrijedna 17 milijuna kuna prvenstveno su bila namijenjena povećanju kvalitete i sadržaja hotela Meteor koji od ove godine posluje pod Valamar Hotels & Resorts brendom. 

Kuća Valamar – hoteli za zaposlenike

Projekt na koji smo kao kompanija izuzetno ponosni jest Kuća Valamar – hoteli za zaposlenike u koje smo do sada uložili više od 60 milijuna kuna, a kojim osiguravamo kvalitetni smještaj i prehranu sezonskih zaposlenika tijekom njihova boravka u destinaciji u kojoj rade. Kuće Valamar – hoteli za sezonske zaposlenike koji dolaze raditi u Valamarove destinacije – koncipirane su kao moderno uređeni objekti koji osiguravaju izuzetno komforne i ugodne uvjete boravka. Sezonski zaposlenici na raspolaganju imaju jednokrevetne i dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom i toaletom, novim i udobnim namještajem, televizorom i hladnjakom. Kuhinja i blagovaonica također su potpuno opremljene opremom koja se svakodnevno koristi u kućanstvima. U sklopu Kuće Valamar, hotela za zaposlenike nalazi se i posebna prostorija opremljena strojevima za pranje, sušenje i peglanje rublja, čije je korištenje, naravno, besplatno za radnike koji tamo stanuju. Imajući na umu da je za kvalitetu života neophodno i ispunjeno slobodno vrijeme, osigurana je i raznolika ponuda sadržaja u zajedničkoj prostoriji za odmor. Sve Kuće Valamar imaju i besplatni Wi-Fi internet.

Sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Dubrovnik osiguran je smještaj u privatnim apartmanima, no u sklopu bivšeg Gospodarskog centra u Dubrovniku započeli su radovi na izgradnji Kuće Valamar, hotela za sezonske radnike. Ukupna vrijednost investicije kretat će se između 80 i 100 milijuna kuna, dok se završetak radova očekuje tijekom 2019.godine.

Kuća Valamar u Rapcu (u čiji obilazak idemo 18.6) sastoji se od tri objekta koji čine jedu cjelinu  s ukupnim kapacitetom od 282 smještajne jedinice i 450 ležajeva, s time da je više od 40% soba jednokrevetnih. Trenutna zauzetost je oko 219 soba, a na smještaju je 325 zaposlenika.

Valamar PR

Print Friendly, PDF & Email
Adriatic apartmani S