Uspjesi Mladih biologa SŠ Mate Balote Poreč

54517049_2159462117466269_2011839720274788352_o
21.03.2019. 18:44; Učitavanja: 270; Početna / Kultura / Uspjesi Mladih biologa SŠ Mate Balote Poreč

I ove su godine Mladi biolozi naše škole-SŠ Mate Balote Poreč sa svojom profesoricom Marijom Žužić bili vrlo vrijedni, aktivni i uspješni. Sudjelovali su na natjecanju iz biologije te državnom natjecanju Eko-kvizu “Lijepa Naša”.

Nakon školskog natjecanja iz biologije, u kojem je sudjelovalo 24 učenika, 5 se učenika plasiralo na županijsku razinu natjecanja koje je održano 12. ožujka u Osnovnoj školi Vrsar. Iz 1. razreda opće gimnazije sudjelovali su Teo Popović (7. mjesto) i Sven Glavočić (10. mjesto), iz 2. razreda opće gimnazije Fran Motušić (4. mjesto) te Klara Pauletić sa znanstvenim radom o zastupljenosti tigrastog komarca u gradu Poreču. Lovre Labura (8. mjesto) natjecao se u kategoriji 4. razreda. Županijsko je povjerenstvo pohvalilo znanstveni rad Klare Pauletić te je rad upućen Državnom povjerenstvu koje će najbolje učeničke radove pozvati na Državno natjecanje iz biologije koje će se održati u svibnju.

Prošli je tjedan od 15. do 17. ožujka u Zagrebu održano svehrvatsko natjecanje Eko-kviz “Lijepa Naša”. Natjecanje je to koje okuplja najveći broj učenika i mentora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Vojvodine. Ukupno je sudjelovala 61 škola, od toga 40 osnovnih i 21 srednja škola. Eko-kviz je timsko natjecanje u kojem su ekipu naše škole M. Balote činili Vlatka Ćosić (1. OG), Klara Pauletić (2. OG), Marko Rašin (3. OG) i Lovre Labura (4. OG). Ovo se natjecanje sastoji od pisanog testa s područja biologije-ekologije, kemije i geografije, zatim predstavljanja istraživačkog rada učenika, a u završnom dijelu u koji ulazi 5 najbolje plasiranih škola, učenici timski odgovaraju na 5 postavljenih pitanja. Učenički istraživački rad o invazivnoj ribi gambuziji u našim lokvama predstavili su Klara Pauletić i Lovre Labura. Nakon prošlogodišnjeg osvojenog naslova državnog prvaka, ove su se godine naši učenici plasirali na izvrsno 4. mjesto u kategoriji srednjih škola.

Uz mnogo truda i rada bila su to lijepa druženja, posebice Eko natjecanje u Zagrebu gdje su učenici posjetili grad i kazališnu predstavu, ponovno se susreli sa starim prijateljima te upoznali nove. Uz nadu i iščekivanje poziva Klare Pauletić na Državno natjecanje iz biologije čestitamo našim vrijednim biolozima i njihovoj profesorici!

SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S