NEWS

Zlatne i srebrne porečke kuglačice na prijemu kod gradonačelnika

Jendrasic, Ravnic, Gasparini, Stetic, Mocibob, Persuric, Beakovic
27.06.2023. 14:35; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Zlatne i srebrne porečke kuglačice na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić primio je kuglačice Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč koje su se na nedavnim svjetskim natjecanjima okrunile medaljama – Natašu Ravnić i Ninu Gašparini, te Doru Štetić, u pratnji trenerice Ružice Močibob. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Aleksandar Beaković i stručni suradnik za sport u istoj Zoran Jendrašić.

Mlade porečke kuglačice sigurno slijede stope seniorki iz svojeg kluba, koje su već poznate i redovite sudionice na pobjedničkim postoljima međunarodnih i državnih prvenstava, a ove su se mlade nade nedavno okrunile medaljama: prvo je Nina Gašparini je s Frankom Perkovićem na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu osvojila zlato u tandemu mix, a drugi dan su u kategoriji mix parovi U14 Nina i Franko osvojili 2. mjesto i srebrnu medalju. Drugo mjesto ekipno i srebrnu medalju donijela je i Dora Štetić kao dio ekipe hrvatske ženske reprezentacije U18 koja je osvojila je 2. mjesto ekipno. Nina Gašparini (U14) brončana je pojedinačno i srebrna u kombinaciji na VIII. Svjetskom kupu U14.

Nataša Ravnić pak može se pohvaliti zlatnom medaljom. Na Svjetskom ekipnom prvenstvu za žene i muškarce održanom u Varaždinu, na kojem je Hrvatska je osvojila zlato i broncu, kuglačice, među kojima je i Nataša Ravnić, osvojile su zlatnu medalju uvjerljivom pobjedom protiv Austrije u finalu. Prije toga u polufinalu svladale su, također rezultatom 2:0, aktualnog svjetskog prvaka Njemačku.

Djevojke su rekle kako im je veliko zadovoljstvo nastupati na natjecanjima, a velika im je pomoć i iskustvo starijih kolegica i trenerice. Zahvalile su se i svima koji ih podržavaju i pomažu, od roditelja, trenerice, do učitelja, prijatelja i kolega.

Iskusna Nataša Ravnić odličja ima pregršt, od onih na svjetskim prvenstvima pojedinačno i ekipno, do onih na hrvatskim prvenstvima i drugih. Ipak svaki put je novo iskustvo i zadovoljstvo kako kaže, a posebnost je bila i što je ovaj put, po prvi put bila kapetnica hrvatske reprezentacije. Porečke kuglačice su do sada osvojile gotovo sve što se moglo osvojiti. Porečke kuglačice redovito su uspješne na natjecanjima i osvajaju vrhunske rezultate, a pogotovo ih veseli što mlade kuglačice nastavljaju dobru tradiciju. Kuglanje je specifično, jer osim samih klupskih nastupa kuglačice imaju i puno pojedinačnih natjecanja ili pak onih u tandemu.  

-Sportaši su veliki promotori našega grada i posebno mi je drago vidjeti važne uspjehe naših mladih sportaša i klubova, kao i želju za daljnjim nastavkom bavljenja sporta. Kuglačice KK Istra Poreč su redoviti gosti naših prijema za uspješne sportaše i sportašice jer redovito osvajaju nagrade na raznim natjecanjima. Drago mi je vidjeti da imaju vrlo aktivne i uspješne mlade snage, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email