NEWS
VALFRESCO sredina

Ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu uređuju se porečka groblja

2022-10-25_11h27_42
25.10.2022. 11:31; ; Početna / Novosti / Ususret blagdanu Svih svetih i Dušnom danu uređuju se porečka groblja

Usluga Poreč redovito obavlja aktivnosti uređenja groblja koje ima u nadležnosti, a riječ je o Gradskom groblju te mjesnim grobljima u Baderni, Fuškulinu, Novoj Vasi te Žbandaju. Ususret blagdanu Svih sveti i Dušnom danu, djelatnici aktivno kreću s uređenjima groblja kako bi dostojno dočekali blagdane.

S obzirom da veliki broj sugrađana stiže na groblja u ovom periodu, uredit će se parkirališta i prilazi grobljima. Nadalje, u planu je uređenje zelenih površina, zapuštenih grobnih mjesta i nasipavanje staza. Djelatnici Usluge uredit će i spomen obilježja te centralne križeve, a na Velikom gradskom parkiralištu organizirana je prodaja cvjetnih aranžmana i krizantema dok će cvjećarnica na gradskom groblju od 29.10. do 02.11. raditi od 8 do 17 sati.

U crkvi na Gradskom groblju Poreč u  utorak 01. studenog  na blagdan Svih sveti sveta misa će se održati u 15 sati , a u srijedu  02. studenog  na Dušni dan sveta misa će se održati u 10 sati.

Usluga Poreč temeljito će urediti sva groblja kojima upravlja i omogućiti da građani svojim pokojnicima odaju počast i zahvalnost postavljanjem svijeća i cvijeća. Važno je istaknuti i da posjetitelji Gradskog groblja svoja vozila ne parkiraju na samom ulazu u groblje, nego na parkiralištu otvorenom za sve posjetitelje. Na taj način omogućit će se lakši pristup groblju osobama smanjene pokretljivosti i djelatnicima.

 

Usluga Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna