NEWS

Uređuju se boćališta u Montižani i Buićima, uređen i nogostup od grada prema novom kampusu

Boćalište Montižana 8
20.04.2022. 21:57; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uređuju se boćališta u Montižani i Buićima, uređen i nogostup od grada prema novom kampusu

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom obišao je danas radove na uređenju boćališta u Montižani i Buićima, te na uređenju nogostupa kraj novog nogometnog kampusa na Žatiki.

U Montižani, nakon još ranijeg uređenja doma, boćalište je ovih dana dobilo novu podlogu. Naime izvršeno je frezanje, zamjena tamponskog temeljnog materijala, te je na kraju asfaltirano, te slijedi nanošenje kvarcnog pijeska. Izvršena je i zamjena dotrajalih zaustavnih guma i nosača boća novima, te impregniranje i farbanje zidova boćališta. Uređeni su i odvodi oborinske odvodnje, te izvršeni drugi sitniji građevinski radovi.

Obnovljeno će boćalište biti na raspolaganju Boćarskom klubu Montižana, za ugodnije i kvalitetnije odigravanje utakmica.

Za ugodnije održavanje susreta i druženja radi se i na boćalištu u Buićima, gdje se vrši rekonstrukcija boćarskog doma. Radovi se vrše na vodovodnim instalacijama i odvodnim cijevima, te elektroinstalacijama, rasvjeti i sanaciji fasade i stolarije.

-Ovim je zahvatima omogućeno našim lokalnim boćarskim klubovima, ali i cjelokupnoj boćarskoj zajednici da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, kaže gradonačelnik Peršurić.

Osim ovih, pri kraju su i radovi kraj novog kampusa na Žatiki gdje je uređen nogostup u dužini od oko 215 metara, širine oko 2,5 metra. Asfalterski su radovi u tijeku te će ovim biti kompletirana pješačka komunikacija do novog kampusa od centra grada i prigradskih naselja, za sigurniji prolaz pješaka i mladih polaznika kampa.

Nastavak uređenja porečkih mjesnih odbora, sukladno željama i potrebama građana i predstavnika mjesnih odbora nastavit će se i u narednom razdoblju.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna