NEWS

Chefovi David Skoko i Janez Bratovž ponovno u Novigradu u sklopu Aminess Wine & Gourmet Nightsa

2022-04-20_21h57_17
20.04.2022. 21:59; ; Početna / Gospodarstvo / Chefovi David Skoko i Janez Bratovž ponovno u Novigradu u sklopu Aminess Wine & Gourmet Nightsa

Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi nastavlja s petom sezonom uspješnog projekta ekskluzivnih večera Aminess Wine & Gourmet Nights koje se odvijaju pod voditeljskom palicom slavnog chefa Davida Skoke. Najnovije izdanje večere na kojoj će se servirati i predstaviti vrhunski specijaliteti pripremljenih od domaćih i lokalnih namirnica održat će se u petak, 29. travnja u 19 sati u novigradskom Aminess Maestral Hotelu, u à la carte restoranu Oliveto.

Uz chefa Skoku za jelovnik u pet sljedova bit će zadužen i renomirani slovenski chef Janez Bratovž, čije je ime već dobro poznato u samom vrhu svjetske gastronomije, dok će slatke deserte pripremati Martina Labinjan iz Aminessa. Gosti će uživati i u posebno odabranoj vinskoj ponudi za koju će biti zadužen poznati umaški vinar Moreno Coronica

Među bogatom ponudom naći će se specijaliteti kao što su pate od ugora s krekerom od sjemenki konoplje i morskom salatom te gof sa šparogama. Aminess kroz ovaj dugogodišnji projekt naglasak stavlja na lokalne namirnice, koje vrhunski chefovi prezentiraju u specifičnoj i modernoj pripremi kako bi baš svaki gost doživio višeosjetilno gastronomsko putovanje kroz tradicionalne okuse.

„Cilj projekta od samog početaka je promocija istarske gastronomije na području Novigrada, no ovu lijepu priču proširili smo i na Korčulu, čime smo brojnim zaljubljenicima u vrhunsku gastronomiju približili iskustvo kušanja raznovrsnih specijaliteta u režiji najboljih chefova. Ponosni smo na razvoj projekta koji provodimo dugi niz godina u suradnji sa chefom i našim prijateljem Davidom Skokom te smo iznimno ponosni što imamo sjajne reakcije gostiju”, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

Aminess Wine & Gourmet Nights večere na rasporedu su svakog posljednjeg petka u mjesecu, sve do listopada.
Uz chefa Skoku, na sljedećim terminima svoje će kulinarske vještine prezentirati i neka od brojnih drugih poznatih imena s gastronomske scene. Osim u Novigradu, večere će se ove godine u lipnju i rujnu održati i na Korčuli u Aminess Korčula Heritage Hotelu, gdje će za goste specijalitete pripremati David Skoko i Hrvoje Zirojević. Cijena za sudjelovanje na Aminess Wine & Gourmet Nights večeri je 380 kuna po osobi, a mjesto za sudjelovanje može se rezervirati na broj telefona 052 858 600 ili putem e-mail adrese: [email protected].

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email