NEWS

U Poreču pokrenut prvi ljetni kamp za djecu s teškoćama u razvoju

17.08.2023. 14:46; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U Poreču pokrenut prvi ljetni kamp za djecu s teškoćama u razvoju
kamp ilustracija

Grad Poreč-Parenzo pokrenuo je ljetni kamp prilagođen za djecu s teškoćama u razvoju, koja će od 21. do 27. kolovoza uživati u ljetnim aktivnostima i radionicama u prostoru Društva invalida Poreč i teretani za osobe s invaliditetom na otvorenom, u potpunosti prilagođenim njihovim mogućnostima i željama.

Grad Poreč-Parenzo pokrenuo je ovaj program u dogovoru s roditeljima, a pohađat će ga djeca s područja Poreča, polaznici Posebnog odjela Osnovne škole Poreč. U fokusu će biti rad na njihovoj kreativnosti, glazbenim i sportskim aktivnostima, upoznavanje s prirodom i društvom, uključivanje u timski rad i brojne druge, sve pod stručnim vodstvom voditelja rehabilitatora. Svoje će aktivnosti djeca predstaviti obiteljima i prijateljima na svečanosti u subotu, uz degustaciju zdravih slastica.

– Radi se o jednom posebnom i inspirativnom projektu koji je skladu s našom predanošću inkluzivnosti i podršci svim članovima naše zajednice. Upravo jer želimo pružiti jednake prilike za sve naše mlade sugrađane, uvijek u suradnji sa zajednicom razvijamo potrebne sadržaje, pa je tako otvorena i uređena teretana prilagođena osobama s invaliditetom, potom je renoviran Posebni odjel u sklopu Osnovne škole Poreč dok smo s u suradnji s Plavom Lagunom uredili senzorni park u sklopu dvorišta škole, također prilagođen polaznicima Posebnog odjela., poručuju iz Grada Poreča-Parenzo koji u potpunosti financira cijeli projekt.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email